To omkommet i norskfinansiert flyktningleir i Hellas

Fra flyktningleiren Moria, 9. januar. Foto: Knut Bry

En mann ble funnet død i den delvis norskfinansierte mottaksleiren Moria på Lesvos i dag. Han er den andre omkomne på kort tid.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Guri Waalen Borch

Det er den greske nettavisa ekathimerini.com som melder om dødsfallene.

En 46 år gammel syrer ble funnet død i teltet sitt lørdag morgen. Noen dager før døde en 22 år gammel egypter. Dødsfallene har fremhevet de dårlige forholdene flyktninger lever under på de greske øyene, særlig under de nåværende kalde værforholdene, skriver avisa.

LES OGSÅ: Hvorfor holdes det ikke krisemøter?

Whatsapp-melding fra en bekjent av Knut Bry i Moria-leiren, lørdag 28. januar.

Radikal Portal har nylig publisert bilder av forholdene i Moria. Fotograf Knut Bry dokumenterte de elendige forholdene da han var inne i leiren den 9. januar. Siden leiren er delvis norskfinansiert, er det naturlig å spørre hva slags press Norge legger bak finansieringen. Verken statsminister Erna Solberg eller noen andre representanter fra norske myndigheter hadde anledning til å komme i studio da Urix på Nrk tok kontakt i forbindelse med at også Urix viste Brys bilder i sin sending den 12. januar.

Fotograf Knut Bry har kontakt med en av beboerne i Moria. Han får stadige tilbakemeldinger om ulevelige forhold i leiren. Blant annet at de gråter av påkjenningen det kalde været gir dem når de ikke har oppvarming i teltene.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug uttalte til Dagbladet under sitt besøk i Moria i fjor vår at norske myndigheter «vil bidra med det vi kan for å gjøre situasjonen bedre, og jobbe for å få på plass oppussingen her raskere».

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.