Bedre belysning skal gjøre Oslo tryggere

Foto Uzma Rana

Bymiljøetaten planlegger bedre belysning i sentrumsgatene, som skal gjøre byen både tryggere og vakrere.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Christian Øivindsønn Boger

Bymiljøetaten i Oslo er i disse dager i ferd med å lasere en ny plan «for hvordan man ønsker at belysningen i bykjernen skal se ut.» Etter vel fem års arbeid er etaten endelig i ferd med å fullføre en prosess som, ifølge den selv, vil gjøre byens sentrum både tryggere og penere.

–En belysningsplan for sentrum er viktig for at vi skal få en god belysning som gjør byen tryggere, vakrere og mer energieffektiv, sier direktør i Plan- og Bygningsetatens ressurssenter, Hilde Olea Simonsen til Byggfakta.

En av de store ideene bak den nye planen er å skape et mer helhetlig inntrykk av lyssettingen i bykjernen. I tillegg ønsker man å framheve byens historiske kvaliteter.

Les også: Det nye byrådet i Oslo valgte å støtte noen av Norges rikeste og mektigste familier.

– Belysningsplanen skal styrke byens visuelle identitet gjennom å skape et mer helhetlig uttrykk. Et godt eksempel er søndre del av Kirkegata der ny armatur på stolpe har gitt bedre og jevnere belysning, i tillegg til å redusere energiforbruket med to tredjedeler av hva det var tidligere, sier Anette Bjerke, direktør for Trafikkavdelingen i Bymiljøetaten.

Den nye planen omfatter Oslo sentrum med strøksgater, Akerselva miljøpark og den delen av fjordbyens havnepromenade som befinner seg innefor Ring 2.

Les også: Storsatsning på ungdomsklubbene.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Bedre belysning skal gjøre Oslo tryggere

 1. Avatarlovåundre // 2016-01-20 kl 17:56 //

  Hva er så galt med mørket? Det er bare koselig og litt mer romantisk når det er en del mørke områder i parkene, og andre områder hvor det ikke er nødvendig at man må ferdes for å komme fra A til B.
  Det er jo det som er så trivelig med byer nærmere middelhavet, det er ikke så veldig opplyste parker og byrom som det er i norske byer.
  Lysforurensning kalles det.
  Jeg ser også for meg at disse nye energisparende pærene gir et mer hvitt, skarpt og ukoselig lys, men det er jo lov å håpe.
  Det er ikke mørket som gjør parkene, byområdene, og mørke festivalområder utrygge for kvinnene,… det er ubehagelige mennesker som gjør det utrygt.

  • AvatarKim Gale // 2016-01-28 kl 19:39 //

   …men siden det ikke er lov til å påpeke hvem det er som har gjort samfunnet vårt utrygt så blir det til at man sitter igjen med slike løsninger som dette. Siden det nå er lys der så kan jo kvinnene bare gå en liten omvei om man ser noen der man hadde tenkt til å gå.

Kommentarfeltet er lukket.