Siv Jensens parti til sterk nedsettelse av menneskeverd, inkludering og mangfold

Foto: Magnus Fröderberg

For noen dager siden sto jeg i køen på matbutikken og leste overskriften på en avis. «Varsler FLOM av flyktninger», sto det. Med et forsidebilde som ikke levnet tvil om at det var sympatiske Per Sandberg som uttalte seg.

Eva Aronsen
Om Eva Aronsen (1 artikler)
AV: Eva Aronsen er medlem i SU og SV og studerer ved Universitetet i Tromsø.

Rundt meg sto mennesker fra flere nasjoner og i alle aldre. Jeg ble stående der og tenke. Så de forsiden, og i så fall, hva fikk det dem til å føle? Hva om en hvilken som helst annen gruppe ble omtalt som en flom av utgifter og uløselige utfordringer? Ville vi stått stille og godtatt det? Jeg tviler.

Nordmenn har våknet
Hvordan et regjeringsparti kan omtale andre mennesker på den måten, og får gjøre det nesten uten motstand, er for meg ubegripelig. Heldigvis har den norske befolkningen våknet. Det er ingen som kan se bildene av døde barn langs kysten av Middelhavet, og oppriktig mene at det dreier seg om trygdesnyltere og lykkejegere.

Eller jo, det var akkurat det Carl I. Hagen gjorde. På Facebook skriver han at folk flykter hit for å snylte på våre velferdsgoder. Tror han folk risikerer livet til seg selv og sine barn, for å fikse på tennene i Sverige? Hvem var det som ville bedras, sa du?

Velferdsstatens virkelig trussel
En realitetsorientering: Historien til hans eget parti går ut på å bygge ned denne velferdsstaten han plutselig bryr seg så meget om. «Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep», kalte de seg. Hvem er det egentlig som river ned velferdsstaten vår, er det flyktningene, eller er det FrP?

For hva slags menneskesyn er det Fremskrittspartiet viser, når de på sin egen facebookside setter 8000 syrere opp mot velferdstjenester i Norge? Når det blir fremstilt som vi må velge mellom egne borgere, og borgere i andre land?

Hjelp til nærområdene
De forsøker å fremstille det som om SV overser menneskene i nærområdene. Det stemmer ikke. SV trakk seg fra Syria-avtalen, blant annet fordi den skulle finansieres med midler fra resten av bistandsbudsjettet. Penger som skulle gå til nærområdene. Å hjelpe folk i nærområdene står ikke i motsetning til å ta imot flyktninger, vi MÅ gjøre begge deler!

Vi er privilegerte
Det som gjør oss privilegerte, er at vi kan anta at en flyalarm er en øvelse når vi hører den. Vi er trygge på at familien vår ikke blir splittet opp og drept, vi er trygge på at barna våre kan få en utdanning, vi er trygge på at vi kommer til et sykehus som faktisk fungerer om vi blir syke.

Allerede der er forskjellen på vår levestandard og syrernes større enn vi kan tenke oss.

Folk åpner hus og hjem
Og hva velger vi å gjøre, når uskyldige mennesker er på tur over til Europa i overfylte skip? Jo, vi lukker øynene og diskuterer hvordan vi kan la hendelsen passere ubemerket, helst uten at det merkes på budsjettene våre.

Eller vi gjør som flere og flere nordmenn: Går i tog, åpner hus og hjem, sender penger og klær, og tar inn over oss den største flyktningkrisen siden 2. verdenskrig.

Jeg vet hva jeg velger, og jeg vet veldig godt hvilket parti jeg ikke er medlem av.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.