KARIKATUR-KONKURRANSE

Vi utfordrer deg som har lyst til å lage en utfordrende karikatur til å være med i Radikal Portals karikaturkonkurranse.

Vinnerpremien er 10.000 kroner.

Bakgrunnen er karikaturdebatten i det siste, som enormt har økt interessen for denne formidlingsformen. Karikaturen trenger ikke være en tegning, men kan godt være en annen type illustrasjon, for eksempel collage eller foto.

Vi ønsker at budskapet skal sparke oppover, mot makt, fordommer, dominerende ideologier eller umoralske handlinger, i tråd med ståstedet til nettstedet, se Om oss

En jury vil plukke ut vinneren som mottar 10.000 kroner. Vi forbeholder oss retten til å publisere alle innsendte bidrag.

Send ditt bidrag til radikalportal@gmail.com, frist: 16. mars.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

21 kommentarer på KARIKATUR-KONKURRANSE

 1. Dagens Per

  – Æ skailla’n rett ned, sjø!
  3000 vart bota. Småpæng!

 2. Dagens klima

  Wei-Hock Soon: He has accepted more than $1.2 million in money from the fossil-fuel
  industry over the last decade while failing to disclose that conflict of
  interest in most of his scientific papers. At least 11 papers he has
  published since 2008 omitted such a disclosure, and in at least eight of
  those cases, he appears to have violated ethical guidelines of the
  journals that published his work. (New York Times)

  – Har du sett den siste artikkelen til Wei-Hock Soon?
  – Om jeg har sett .. spøker du?

 3. AvatarBjørn Augestad // 2015-03-12 kl 12:54 //

  Hva med en Muhammed-karikatur, er det greit?:P

  • AvatarTorgeir Salih Holgersen // 2015-03-17 kl 23:55 //

   En Mohammed-karikaturtegningsentusiast-karikatur, ville vel være mer interessant, ut fra formålsteksten.

   • AvatarBjørn Augestad // 2015-03-18 kl 06:54 //

    Artig ord du fant på, det skal du ha. Men formålet skal jo være å «sparke oppover, mot makt, fordommer, dominerende ideologier eller umoralske handlinger». Så en Mohammed-karikaturtegningsentusiast-karikatur blir bare feil.

    Jeg nevnte Muhammed for å se hvor radikale R.P. egentlig er. I disse dager er man virkelig modig om man karikerer ham. Noen gjør det og lever, som http://www.jesusandmo.net . Andre blir brutalt massakrert, som Charlie Hebdo.

    Men å tegne Muhammed er også å sparke *oppover*, mannen har stor makt, er visstnok et idealmenneske for halvannen milliard mennesker, symbolet for en dominerende ideologi som begår umoralske handlinger. Som ISIS’ handlinger, men ikke bare ISIS’ handlinger. Saudi-Arabia har sin chop chop square, Iran sine heisekraner og Pakistan sin blasfemiske blasfemilov. Nå skal de snart drepe enda et menneske for ‘blasfemi’ (http://www.rights.no/2015/03/hvem-vil-kjempe-for-bibi/ )

    Dominant, umoralsk, mektig, fordomsfull: En Muhammed-karikatur oppfyller kriteriene perfekt, eller hva?

    • I dine eksempler ville det vel vært bedre å karikere regimene til Pakistan som har innført blasfemilov? Eller ISIS? Eller kalifatene i Saudi-Arabia Osv… Radikal Portal er nok ikke internasjonale nok til å treffe på disse, så om det blir masseoppslag av Muhammed-karikaturer her, så vil det nok mest sparke på innvandrere og flyktninger og andre som daglig opplever å bli kritisert for sin religion her i Norge. Det er ikke å sparke oppover, det er i beste fall å sparke sideveis og det er ikke interessant, det er bare smålig og personlig. Jeg opplever heller ikke at Muhammedkarikaturer vil sparke mot fordommer. Snarere motsatt («se de gærne muslimene som reagerer på dette»).
     Jeg ser du sammenstiller radikal med modig. Det er vel ikke synonymt. Karikaturer må ha et poeng. Man kan provosere for å få frem et poeng – ikke bare provosere som egen verdi. Så hva vil du si med en Muhammed-karikatur annet enn at du vet at den provoserer, og det i seg selv er «gøy»? Hva vil du oppnå med det?
     At terrorister og statsledere bruker religion som unnskyldning, betyr ikke at det er religionen som er korrupt. «All religion er vakker, men ødelegges av de religiøse» sa en person en gang til meg. Og da snakket han sannsynligvis om kristenfundamentale terrorister i USA.

     • AvatarBjørn Augestad // 2015-03-18 kl 19:17 //

      «Radikal Portal er nok ikke internasjonale nok til å treffe på disse, …»

      Radikal Portal treffer nok svært få uansett, så karikaturkonkurransen bør kanskje begrenses til å sparke mot Fremskrittspartiet elns? 😉

    • AvatarTorgeir Salih Holgersen // 2015-03-18 kl 19:22 //

     Mohammedkarikaturene fyller samme funksjon som jødekarikaturene i Der Sturmer i mellomkrigstida. Det handler om å spre hat og splid på etnisk-religiøst grunnlag, for dermed å opprettholde de rådende klassestrukturene.

     Det er nok ikke alle Mohammed-kartikaturentusiastene som er seg bevisst hvilken sosial funksjon denne formen for sjåvinistisk mobbing av en minoritetsgruppe har, men det endrer ikke noe på hva som er karikaturenes faktiske politiske funksjon.

     For øvrig synes det ikke å være noen motsetning mellom det å hylle Mohammedkarikaturene og det å pleie et nært politisk samarbeid med de aller mest brutale og reaksjonære kreftene innad i den muslimske verden. Frankrikes nære samarbeid med Saudi-Arabia i kampen for å la ekstremistiske jihadistgrupper (direkte støtte til IS er sannsynlig, men ikke sikkert bevist. Sikkert er det derimot at Saudi-Arabia støtter den ganske tilsvarende ekstreme salafistgruppa kalt Islamsk Front) styrte det sekulære og flerreligiøse regimet i Syria illustrerer dette. Den absolutte toppen av tragikomisk hykleri så vi da Saudi-ambassadøren i Frankrike sto sammen med Vestens ledere under parolen «Je suis Charlie». Det er ikke noen form for reell støtte fra muslimer som holder Saudi-Arabias kongediktatur med avleggere ved makta i oljestatene ved Gulfen. Det er det sikkerhetspolitiske og etterretningsmessige samarbeidet med Vestens imperialistmakter.

 4. AvatarJohn Fjordheim // 2015-03-18 kl 18:30 //

  Lov å karikere jøder?

 5. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 19:34 //

  Malteseridder

 6. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 19:35 //

  Jansu Gahr Støre

 7. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 19:38 //

  Skilt fra fødselen

 8. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 19:40 //

  Hvorfor intelligente utenomjordiske kjører forbi jorden

 9. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 20:08 //

  Et dårlig varsel (fungerer vel bedre på engelsk)

 10. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 20:27 //

  Endringforslag

 11. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 21:53 //

  Ytringsansvar

 12. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 22:30 //

  Komiske Gilbert

 13. AvatarKent Reichborn-Kjennerud // 2015-03-18 kl 22:50 //

  Nå får jeg gi meg. Kunne holdt på hele natta 🙂

 14. AvatarNaatiden // 2015-03-24 kl 19:20 //

  Kan man være anonym?

 15. Det heter NORGE 2015

 16. AvatarNye Tider // 2015-04-12 kl 18:32 //

  Nei så utgjort,kom ikke over dette før i dag 🙁 og kjenner fl. gode kandidater! Kan dere ikke ha en sånn konkurranse til før sommeren da? Please!

Kommentarfeltet er lukket.