Finland tillater homoekteskap

Foto: Mums

Som siste land i Norden tillater nå også Finland homofile å gifte seg. I en tett avstemning var det ja-siden som vant.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Den finske statskanalen YLE melder at det parlamentet har stemt gjennom et lovforslag for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Det betyr at homofile og lesbiske kan gifte seg. Avstemningen var tett med 105 mot 92 stemmer. Finland følger dermed etter de andre nordiske landene og homofilt ekteskap er nå tillatt i hele regionen.

Debatten før avstemningen var intens og lederne for det høyrepopulistiske Sannfinnerna, Kristeligdemokratene og Senterpartiet var alle mot forslaget. På den andre siden sto Vänsterförbundet, Finlands Socialdemokratiske Parti, Svenska Folkpartiet, Samlingspartiet og De Grønne.

Ifølge Reuters er Finland det tovlte landet i Europa som tillater at folk av samme kjønn gifter. Nabolandet i øst har hatt en partnerskapslov for lesbiske og homofile siden 2002. Loven er ikke ventet å tre i kraft før 2016.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned