Nazistisk borgervern trollet i stykker av finske klovner

FINLAND | Det nazistiske nettverket Soldiers of Odin (Odins soldater) mobiliserte nylig til gatepatruljering i Tammerfors, Finland.

Grupperingen oppsto i høst, i den nordfinske byen Kemi, hvor de begynte å patruljere gatene med budskap rettet mot innvandringen. Ifølge seg selv har de nå 23 lokallag i Finland. I Tammerfors patruljerte grupperingen gatene ikledd svarte jakker med et vikinghjelmmotiv på ryggen. Planen er å ta over gatene i byen. Men gatepatruljeringen ble ikke så vellykket, da nazistenes planer ble trollet i stykker av finske sirkusklovner.

Plutselig dukker en gjeng med klovner opp med hakkekorsflagg og vil være med på patruljeringen, og de normalt sett aggressive nazistene vet ikke hvor de skal ta veien.

Der nazistene går, henger klovnene etter og trekker til seg oppmerksomheten nazistene ønsker seg. I en video på Youtube ser man hvordan de fargerike klovnene omringer nazistene, danser rundt og synger for dem.

Se den hysterisk morsomme aksjonen:

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

25 kommentarer på Nazistisk borgervern trollet i stykker av finske klovner

 1. AvatarInger Sare Slåtta // 2016-01-18 kl 23:33 //

  Liker

 2. AvatarKim Gale // 2016-01-19 kl 00:50 //

  Ja det der var virkelig hysterisk morsomt. Blir kanskje ikke like morsomt den dagen du møter multikulturen i mørk bakgate når ingen er der for å beskytte deg…

  • omtrent like morro som å møte en hver annen i en mørk bakgate tenker jeg.

   det er ikke noe særlig morro det kan jeg si. ta for eksempel en beskjent av meg, nesten ranet av en stor mann på toalettet, norsk det ikke noe særlig anderledes så lenge man bir truet så spiller det egentlig ikke noe rolle om dene karen kan norsk eller ei. men i og forsei en måte man kan uskadeliggjøre en gjeng er på denne måten, de er en del av bevegelsen som mener hvit og frisk er bra mens alt annet skal sees på som skittent. samtidig så får den ekstreme bevegelsen nede i midtøsten en del makt som kan være beskymringsverdig, samtidig som folk rundt om er blitt nikke dukker nesten.

  • Hos noen har ikke paranoiaen og fordommene noen grenser…

  • AvatarSara Iversen // 2016-01-19 kl 13:58 //

   Ja, er det noen som aldri har vært til skade for oss europeere er det jo nazister. Nei, forresten.

 3. En gjeng klovner med hakekorsflagg fikk festen sin kræsjet av en gjeng klovner med hakekorsflagg.

 4. AvatarLisbeth Mangen // 2016-01-19 kl 18:27 //

  For en fin måte å gi noen fingern’ 🙂

 5. AvatarT.Minh.T.T // 2016-01-19 kl 22:10 //

  Jeg er for ytringsfrihet, men jeg mener selv at det ikke bør gjelde for alle. Spesielt hatefulle organisasjoner som bevisst sprer hat burde forbys. Det gjelder både høyreekstreme, IS sympatisører eller Al Qaida eller kristne ekstremister.

  • Nå er faktisk ytringsfriheten i Norge allerede regulert, blant annet gjennom den såkalte «rasismeparagrafen», §135, en paragraf som til en viss grad er omstridt.
   I tillegg er ytringsfriheten regulert gjennom en del andre paragrafer, blant annet er det heller ikke lov til å oppfordre til vold og kriminelle handlinger.
   Personlig så heller jeg til den oppfatning at vi skal være ytterst forsiktig med å begrense ytringsfriheten, også for ytringer vi ikke liker.
   Også høyreekstreme, IS sympatisører, Al Qaida og kristne ekstremister har ytringsfrihet i den grad disse ikke oppfordrer til vold eller forfølgelse.

   Erling Grape

   • AvatarT.Minh.T.T // 2016-01-20 kl 14:36 //

    Joda, er fullstendig klar over loven. Så lenge man ikke oppfordrer vold eller komme med trusler, så skal man tåle negative utsagner. Men det er jo et problem med det og:
    La oss si at en ekstrem person som leder et organisasjon sier hatefulle ytringer mot et bestemt gruppe. Muligens så går ikke denne personen til voldelige handlinger, men kan være at noen av medlemmene tar utsagnene hans bokstavelig talt, og går til fysisk angrep.

    • «hatefulle ytringer»
     Et «livsfarlig» uttrykk! Oppfordringer til vold og forfølgelse er greie å definere, utskjelling og sjikanering er ikke like enkelt, men dog mulig å definere, men hva er «hatefulle ytringer»? Tankepoliti er en nærliggende konsekvens og vi ser allerede slike tendenser i Europa, både i Tyskland, Frankrike og England. Såpass bør vi ha lært at myndighetene ikke nøyer seg med såkalt «hate speech» kun rettet mot flyktninger, men vil bruke dette mot alt som ikke passer inn i deres tankeverden.
     Også rasister har ytringsfrihet. Det går en grense og den grensen synes jeg allerede er klar i dagens lovverk. Men kanskje den grensen burde flyttes til selve handlingen og eventuelle oppfordringer til slike ulovlige handlinger.

     Erling Grape

 6. AvatarComrade Pootie // 2016-01-20 kl 01:14 //

  Komisk, helt fram til neste gjengvoldtekt av en 14-åring finner sted.

  • Du trenger en klown ved siden av deg!

   • AvatarComrade Pootie // 2016-01-20 kl 02:23 //

    Ser ikke helt nytteverdien i det. Jeg vet at det på disse trakter anses som nazisme å reagere på slikt, men jeg har nok mer multikulturell familie enn de fleste på denne siden. Som far til en 12-åring virker det relativt ukontroversielt å reagere på det store antallet slike overgrep som blir dysset ned i mediene for tiden.t. Disse Odins etellerannet-folka er tross alt symptomer på tragiske hendelser, selv om de kanskje ikke har helt edle hensikter.

    Du får heller glede deg over at jeg også besøker nettsider som denne.

   • Var du klassens klovn på skolen, eller er du det kanskje enda?

  • Håper klovnene klarer og temme sine eksotiske kjæledyr som de er så glad i.

 7. AvatarMarius_Jakobsen // 2016-01-20 kl 12:27 //

  Hvilket zircus kom klovnene fra?

Kommentarfeltet er lukket.