EUs klimamål, et kjærkomment press på norsk klimapolitikk

Foto: Christian Boger

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG) håper EUs nye og «hårete» klimamål vil skape et press på norske politikere for å vedta lignende utslippsreduksjoner.

Nyhet
Om Nyhet (717 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Christian Boger

— Det er nesten bare å si tusen takk til EU for at vi nå kanskje kan få et konstruktivt press på norsk klimapolitikk, sier Hansson til Radikal Portal.
Han er nå, etter EUs varsel om utslippskutt og satsning på klimafremmende tiltak, spent på hvilken vei den norske klimadebatten vil ta.
— Det blir spennende å se hva EUs tiltak vil føre med seg inn i den norske debatten. Det som er klart er at vi nå vil få en helt ny pressituasjon på norsk miljøpolitikk som følge av de planene som EU har lagt fram, understreker Hansson.

Sett høye mål
Hansson får også følge i sitt håp om at norsk klimapolitikk endelig har muligheter for å bli endret av leder i Fremtiden i Våre Hender, Arild Hermstad.
— Hittil er det vanskelig å se hva Norges kuttmål har vært i klimapolitikken. Derfor er det viktig å se at EU kommer på banen med konkrete mål. Dette kan kanskje være med på å sørge for at vi får vedtatt slike mål også her hjemme, påpeker han.
Hermstad mener nå Norge bør forplikte seg til å sette seg høye mål i forhold til utslippskutt.
— Innen 2030 bør det legges opp til at vi her hjemme har en nedgang i klimagassutslippene på 48 prosent. I tillegg bør vi bidra til å sørge for at det vedtas kutt som er seks ganger større enn dette på verdensbasis, mener han.

Også Hansson er opptatt at det nå settes store og konkrete mål for norsk utslippspolitikk i framtiden.
— Danskene har uttalt at de ønsker å kun benytte seg av fornybar energi innen år 2050. Dette er en tankegang også vi her hjemme bør begynne å jobbe ut i fra, påpeker han.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.