Måling i Oslo: Både SV, MDG og Rødt dobbelt så store som FrP

Venstresida er pop i Oslo. Her fra Rødts sommerfestival Popvenstre. Foto: Nordforsk/Terje Heiestad under lisens (CC BY 2.0)">Christoffer Neumann Ruud/Rødt under lisens (CC BY 2.0)

Kjempemåling for partiene ytterst til venstre mens FrPs ferd mot avgrunnen fortsetter. Resultatet gir nytt rødgrønt flertall.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

I går kunne Miljøpartiet De Grønne, SV og Rødt feire en hovedstadsmåling man ikke har sett maken til. Til sammen får de tre partiene 28,6 prosent av stemmene på partibarometeret for Oslo som Respons Analyse har gjennomført for VG.

Framgangen til SV og Rødt er begge på drøyt fire prosentpoeng og de havner på 9,2 og 9,6 prosent. Også MDG gjør en solid måling og blir størst av de små partiene som sikrer rødgrønt flertall i Oslo bystyre i dag.

Den Rødt-sympatiserende facebook-sida Lilletinget markerte i går målingen med en gladpost.

Arbeiderpartiet sliter i Oslo som de gjør i resten av landet, 24,2 prosent er ned 7,8 prosentpoeng. Partiet fikk 32,0 prosent av stemmene i kommunetingsvalget i 2015.

Samtlige partier på høyresida går tilbake og de er alle svakere nå enn hva de var i sist valg. Spesielt FrPs oppslutning på 4,8 prosent vekker oppsikt. Regjeringspartiet ytterst til høyre fikk riktignok bare 6,0 prosent i 2015, men det var sett på som et særskilt dårlig resultat. Dette medfører at både Rødt, SV og MDG er hver for seg omtrent dobbelt så store som FrP.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned