Palestinsk parlamentariker kjemper mot utvisningsordre

Foto: Union of Palestinnian Women Comittees

- Det er okkupasjonen som må forlate vårt hjemland, sier Khalida Jarrar.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Den palestinske parlamentarikeren Khalida Jarrar kjemper mot israelske okkupasjonsmyndigheters ordre om å tvangsflytte henne til Jeriko. Jarrar skal utvises fra Ramallah, setet for den palestinske lovgivende forsamling, hvor hun bor og jobber.

Hun har nektet å signere militærorderen som vil ”sette henne under særlig tilsyn” og vil begrense hennes bevegelser til et definert område i byen Jeriko. Orderen ble levert 20. august mens om lag 50 israelske soldater beleiret huset hennes. Den offisielle begrunnelsen for utvisningen er ”sikkerhetsårsaker” basert på hemmelig informasjon.

Jarrar er medlem av Den palestinske lovgivende forsamlingen og sitter i ledelsen for det venstreorienterte partiet Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). Hun er også styremedlem i organisasjonen Addameer Prisoner Support som hjelper palestinske fanger i israelske fengsler.

Jarrar har satt opp en protestleir utenfor Den lovgivende forsamlingen og sier hun vil bli der til militærorderen trekkes tilbake.

 Det er okkupasjonen som må forlate vårt hjemland, sier hun til TV-kanalen Al Wattan.

Utvisningsordren mot Jarrar kommer samtidig som en rekke arrestasjoner av PFLP-medlemmer over hele Vestbredden.

Den palestinske fangeorganisasjonen Samidoun kjører en kampanje for Jarrar som til nå har fått støtte av 2000 organisasjoner og enkeltpersoner.

Les mer om saken på Electronic Intifada.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned