– En grådig utleier setter meg på gata

Foto av Boliga Selvsalg

Jeg står uten bolig fra 1. mars på grunn av en grådig utleier og er fortvilet over ikke å oppnå kontakt med boligkontoret i Sagene bydel i Oslo.

anonym
About anonym (35 Articles)
Denne skribenten har, i samråd med Radikal Portal, valgt å være anonym.

Jeg er en av de som står uten bolig fra 1. mars på grunn av en ustabil og grådig utleier som nylig sa meg opp. Siden jeg sa at jeg ville undersøke med fri rettshjelp om hun hadde grunnlag for å si opp leieforholdet, fikk jeg til svar at hun ifølge husleieloven kunne sette meg på døren allerede etter en måned, hvis det passet henne. Hun har ikke tålt at jeg har stilt krav til boligen, eller at jeg ba om et nytt kjøleskap, som er inkludert i leien.

Jeg informerte henne om at det var ødelagt allerede i november og fikk beskjed per mail om at hun skulle komme tilbake til det. Jeg måtte purre selv i slutten av desember. Sannsynligvis har kjøleskapet aldri virket. Det er merket demontert.

Jeg føler meg rundlurt

Utleieren er selv jurist, men vi har ingen husleiekontrakt.   Ei heller er noen depositumskonto opprettet. Jeg har heller aldri møtt henne personlig, siden hun har avlyst to planlagte “befaringer” på kort varsel med dårlige unnskyldninger. Jeg tok initiativet til befaringene, og ganske tidlig i leieforholdet måtte jeg henvise til skriftlig kontakt, fordi jeg følte meg rundlurt på telefonen. Hun ville helst ha alt per telefon.

I mail sier hun at hun har vært her, men vi som bor her fast, vet at det er løgn. Hvis hun har vært her, har hun tatt seg inn i mitt hjem uten samtykke.

Taket har muggflekker

Det har vært en kamp siden før jeg flyttet inn. Hun vedlikeholder ikke leiligheten og har leid den ut i en mannsalder: 14.000 kroner per måned (uten strøm), 168.000 per år, fyker rett ned i hennes lomme. Den 3-roms leiligheten er sliten, og taket på badet har muggflekker.

Det har ikke vært populært at jeg har gitt beskjed om at det kanskje burde vært sett på av fagfolk. Jeg har fulgt opp mine forpliktelser som leieboer, og ingen har klaget på meg.

Jeg skammer meg

Er det like lang venteliste i alle bydeler som i Sagene når det gjelder søknad om startlån? Har prøvd å ringe Oslo kommune og bydelen min flere ganger, men kommer rett til mobilsvar – selv om de hver gang setter meg over til ulike saksbehandlere. Jeg har til og med lagt igjen beskjed med navn og telefonnummer. Ingen av saksbehandlerne har ringt meg tilbake! Nå har jeg ikke energi til å ringe, men venter på en god dag. Håper den kommer snart på grunn av tidspresset. Jeg er sliten og gir snart opp.

Tidligere bodde jeg for trangt (1 rom med alkove) med mitt barn på 13 år, og jeg måtte selge leiligheten jeg eide for å få helsen tilbake. Alt jeg hadde råd til var bokostnadene (husleie og renter), regninger og litt mat. Nå må jeg flytte igjen. Det er bittert. Jeg gjør så godt jeg kan, men går likevel rundt og skammer meg i rike Norge. Det er meget energikrevende.

 

Teksten har tidligere vært publisert på bloggen til Ivar Johansen.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 Comments on – En grådig utleier setter meg på gata

 1. Ola Lutefisk // at //

  Uten kontrakt kommer du ingen vei.
  Muggen i taket skyldes nok dårlig utlufting.
  Et kjøleskap koster fra kr 150 på finn.no eller 1500 for et nytt på Elkjøp.

  Du får nok heller ingen hjelp her hos Pol Pot kommunistene.

  Når det gjelder startlån finner du informasjon på Husbanken.no

  • Magnus Eriksson // at //

   Hei Ola Lutefisk. Det er ganske barnslig og ikke minst svært usaklig av deg å omtale Radikal Portal som Pol Pot-kommunister. Du er hjertelig velkommen til å delta i diskusjoner, uttrykke uenighet med artikler som publiseres her og eventuelle debattmotstanderes argumenter. Men hold deg gjerne til det, og hold deg for god til kommentarer som den over. Da løfter vi debatten til en god debatt, og muligens klarer du å få frem noen gode poenger som straks bli lettere å lytte til. 🙂

 2. Barfotes // at //

  Jeg kjenner flere i samme situasjon som deg; Men svaret er at her til lands er det forskjeller på folk. Noen får tildelt en hel enebolig ferdig innflyttingsklar med oppredde senger, hvitevarer og flatskjerm til seg og sine uten hverken å ha jobbet en dag eller betalt en krone i skatt noengang: http://www.rights.no/2014/02/hvorfor-ble-ikke-mariam-gjenforent-med-mann-og-barn/ Mens andre får ta til takke med med små soppbefengte leiligheter de ikke eier selv engang etter å ha slitt i lavtlønnsyrker i åresvis. Forstå urettferdigheten den som kan.

  • Magnus Eriksson // at //

   Hei Barfotes. Det er ikke helt enkelt å se hvordan det er mulig å relatere denne teksten til et spørsmål om innvandring, men du klarer visst det. Det er veldig synd, for mens du og mange med deg, går rundt å tror at all elende dere opplever og urettferdighet som rammer dere skyldes innvandring mister dere også evnen til å gjøre en forskjell. For øvrig er det ikke sant det du skriver, og artikkelen fra HRS som vanlig svært insinuerendes og argumenterendes med få reelle kilder.

   • Barfotes // at //

    Hei Magnus. Nå står det ikke et ord om innvandring i kommentaren min. Jeg pekte på hvordan to svake grupper i Norge kommer svært forskjellig utav det, jmf artikkelen over. Men ja, jeg er tilhenger av den “uanstendige” tanken at man sørger for anstendige livsforhold for feks jenta i artikkelen over før man inviterer flere gjester. Forholdene i reportasjen til TV2 blir ikke mindre sanne av at du sier de er usanne uten videre argumenter. Jeg vet ikke med dere som skriver her på radikal portal, men urettferdigheten i disse to “casene” gir iallefall meg hakeslipp.

    • Problemet her er jo ikke uanstendige nye landsmenn, men en grådig og kynisk utleier. Og slike fantes og vil finnes på tross av innvandringens status quo.
     Og det var den rødgrønne regjeringen som i 2009 skammelig nok opphevet husleiereguleringsloven, som i stedet burde vært innstrammet. Med denne i hånda gikk det jo an å kreve anstendige boforhold, kontrakt og en felles depositumkonto.
     Men de vi i hovedsak bør rette en sint finger mot er slike kyniske utleiere som stikker sugerøret, ikke ned i statskassa i dette tilfellet, men ned i lommeboka til vanlige og trengende, ofte fattige mennesker. Problemet er med andre ord klasse, noen få rikes mulighet til å utnytte sin privilegerte posisjon på bekostning av oss andre.

Comments are closed.