Sacha Baron Cohen trollet høyreekstremister – allsang for å injisere Obama med «wuhan-influensa»

Sacha Baron Cohen har kledd seg ut som countryartist og synger sammen med publikum at de skal atombombe kineserne.

Komikeren booket seg sjøl inn for å spille under protestmarsjen til militsen Three Percenters. Han fikk publikum til å synge at de ville kutte opp journalister og WHO "slik saudierne gjør".

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Den britiske komikeren Sacha Baron Cohen — best kjent for sin figur Borat –rundtlurte både ledelsen og følgerne til den amerikanske militsgruppa Three Percenters. Militsen er blant høyreekstreme organisasjoner i USA som sier de er for grunnloven og spesielt for retten til å gå bevæpna og begrenser ofte de eksplisitte politiske ståstedene sine til det. De har offentlige markeringer hvor de møter opp tungt bevæpna. Ifølge Southern Poverty Law Center er de nært knytta opp mot andre miljøer på ytre høyre med et bredt spekter av rasisme og konspirasjonsteorier.

Militsen bedriver paramilitær trening, ber medlemmene som er i det amerikanske militærvesenet avlegge en ed om at de aldri skal delta i avvæpning av andre amerikanere og flere personer tilknyttet dem har blitt tatt for terrorrelatert virksomhet. De har hatt marsj i Olympia, Washington de siste tre årene. I år kom en ukjent Political Action Comitee — en type organisasjoner som driver politisk sponsing ofte for å skjule hvem den reelle donoren er — overraskende inn fra sidelinja og ville betale for både et av bandene og sikkerhetsopplegget rundt det.

Det var da en forkledd Sacha Baron Cohen entret scena. Ifølge en av arrangørene forsøkte de å få vekk Cohen da de ante ugler i mosen, men fordi alt tyder på at det var komikeren som hadde betalt for sikkerhetsvaktene så nekta de arrangørene adgang på scena og konserten fikk gå sin gang i lang tid før de omsider fikk kutta strømmen.

Cohen fikk publikum med på å synge at de skulle injisere «Wuhan-influesaen» i Barack Obama, at de skulle kutte opp journalister slik som saudierne gjør, og atombombe kinerserne sånn som i andre verdenskrig.

Obama, what we gonna do? Inject him with the Wuhan Flu, inject him with the Wuhan Flu.

Journalists, what we gonna do? Chop them up like the Saudis do, chop tem up like the Saudis do

Chinese people what we gonna do? Nuke ’em up in World War 2, nuke ’em up like in World War 2.

Den lengste videoen vi har funnet av opptrinnet er en over åtte minutter lang sekvens med en og samme sang som sitert fra over. Klippet kan sees under.

— Jeg vedder på at hvis du følger trådene går dette direkte til Det demokratiske parti, sa en av arrangørene etter opptrinnet.

Etter at de omsider hadde fått Cohen og bandet hans av scena returnerte komikeren for å filme et intervju med arrangøren. Intervjuet kan sees under.

Det kan i tillegg se ut til at komikeren kom tilbake i forkledning for å filme intervuet med arrangøren, som vist under.

https://twitter.com/YourSoundBae/status/1277120638742786051

Det er ennå ikke klart hva dette stuntet skal brukes til, men flere spekulerer i at det kommer en ny sesong med Cohens serie «Who is America?».

Publikum ser fornøyde ut under konserten. Stillbilde fra video tatt av The Olsen Bros Band, som også spilte under marsjen.
Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned