Svensk politi ransaket nazist – fant våpen, kuler og bæsj i skapet

Leo Hugsén på Almedalsveckan i 2018. Nå er han tiltalt for ulovlig innehav av våpen og ammunisjon. Han er ikke tiltalt for bæsjen politiet fant at han oppbevarte i soveromsskapet sitt.

Den svenske nazisten lagret bæsj, uvisst hvems, i skapet på soverommet. Han hadde også nazipropaganda, revolver og ammunisjon.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Det var i fjor at svensk politi ransaket leiligheten til den svenske nazisten og medlemmet av Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM), Leo Hugsén. Etter mistanke om at Hugsén oppbevarte ulovlig pepperspray fikk han og hans nazistiske samboer, Julius Blomberg, uventet og uønsket besøk. 

Det imidlertid ikke bare de to nazistene som fikk seg en overraskelse den dagen.

Revolver med ammunisjon funnet hjemme hos Leo Hugsén.

LES OGSÅ: Bombenazist straffet seg selv for å ha sett porno — hogde fingeren av med øks

Politiet fant aldri pepperspray, men gjorde derimot flere andre funn. På innsida av ytterdøra hadde nazistene teipet en kniv, klar til å brukes mot besøkende. I en boks i skapet på soverommet fant de en revolver med tilhørende ammunisjon.

Politiets loggføring av bæsjfunnet.

Politiet fant en ukjent substans i soveromsskapet til Hugsén og tilkalte bombetekniker for å finne ut om det var sprengstoff, slik man ved flere anledninger har funnet ved husransakalser hos andre i Den Nordiske Motstandsbevegelsen.

Innsyn i bilder og informasjon om husransakelsen er tilgjengeliggjort i henhold til den svenske offentlighetsloven.

LES OGSÅ: Dømt torturmorder kåret til årets aktivist av Den Nordiske Motstandsbevegelsen

Bombeteknikeren fullførte undersøkelsen og kunne berolige politibetjentene med at det ikke var sprengstoff, men avføring. Hvem sin bæsj det var eller til hvilket formål Hugsén hadde lagret den i skapet sitt så ikke politiet på som sin oppgave å finne ut av. Hugsén fikk beholde avføringa, men skytevåpenet og ammunisjonen tok lovens lange arm med seg.

Ifølge Aktuellt Fokus’ rapportering fantes det ingen spor etter husdyr som avføringa kunne stammet fra.

LES OGSÅ: Svensk terrorforsker: — Den Nordiske Motstandsbevegelsen er definitivt en terrorgruppe

Ifølge Antifascistisk Aktion i Sverige har Leo Hugsén vært aktiv i DNM sia 2015/2016. Han har vært på en rekke demonstrasjoner, også hvor utfallet har blitt voldelig. Blant dem er fjorårets Almedalsveckan hvor han blant annet marsjerte sammen med den draps- og torturdømte Rami Joukanen og flere norske nazister.

Nå er det Leo Hugsén som skal stilles for retten, som så mange andre fra DNM har blitt det før ham.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned