Kongressmann sier han poserte med død iraker: – Vi drepte hundrevis av sivile

Duncan Hunter sier han har latt seg avbilde sammen med drepte og har vært med på å drepe hundrevis av sivile.

Mens han argumenterte for å benåde en amerikansk soldat tiltalt for drap innrømmet Republikaneren å sannsynligvis ha drept kvinner og barn. "Så, blir jeg også dømt da?"

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Det republikanske kongressmedlemmet Duncan Hunter fortalte i forrige uke under et podcast-intervju at han hadde latt seg avbilde sammen med en drept iraker

Hunter jobber for at den amerikanske Irak-soldaten Edward Gallagher skal benådes av Donald Trump. Gallagher står anklaget for krigsforbrytelser, deriblant å ha posert med lik samt å ha knivstukket en iraker til døde. Den drepte var ifølge San Diego Tribune en skadet tenåring, anklaget for å være medlem av Islamsk Stat. Gallagher tekstet «tok ham med jaktkniven min» sammen med en bilde av den drepte.

LES OGSÅ: 15 år siden invasjonen i Irak — husker vi fortsatt?

— Eddie gjorde én gal ting som jeg også er skyldig i, fortalte Duncan Hunter.

— Å ta et bilde med et lik og si noe teit, og så sende det som melding… Jeg har tatt akkurat slike bilder da jeg var utenlands.

Sitatet falt ikke i god jord hos Ammar Campa-Najar. Demokraten som tapte valget mot Hunter i november og postet video av hendelsen på sin Twitter.

Gallagher beskyldes også for å ha skutt inn i en forsamling av sivile, noe politikeren også forsvarer basert på sine egne erfaringer.

LES OGSÅ: Tiltalt for varsel om krigsforbrytelser

— Jeg var artillerioffiser og vi avfyrte hundrevis av runder mot Fallujah, drepte hundrevis av sivile, om ikke flere snes, om ikke hundrevis av sivile, fortsatte Republikaneren.

— [Vi] drepte sannsynligvis kvinner og barn, hvis det var noen igjen i byen da vi invaderte. Så, skal jeg også dømmes da? spurte Duncan retorisk.

Hunter Duncan hadde faren sin, som nå er avgått etter en lengre tid i Kongressen, sammen med seg på scena. Junior hevda at den avdøde «kanskje ikke blei drept på en måte som du personlig er enig i fordi du sier det bryter med krigslover… i motsetning til artilleri som dreper sivile, kvinner og barn, fordi det er vilkårlig på en måte. Det er ikke et presisjonsvåpen, ikke sant? Hva er verst?»

Å skyte vilkårlig mot et område hvor det befinner seg sivile er en krigsforbrytelse i likhet med drap av forsvarsløse samt å ta trofébilder sammen med folk man har drept.

Hunter Duncan står tiltalt for å ha brukt penger satt av til deres valgkampanje til å ha betalt personlige regninger.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned