Les sekvensen som fikk Bertheussen til å angripe teaterstykket Ways of Seeing

Pressebilde fra forestillingen Ways of Seeing med bilde av Laila Anita Bertheussen over.

I månedsvis har Tor Mikkel Waras samboer med flere fra FrP angrepet teaterkunstnere for sitt verk. Erna Solberg tok del i angrepene på onsdag. Her kan du lese hele manusteksten som omhandler den tidligere justisministeren.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Under følger et utdrag fra manuset til stykket Ways of Seeing. Dette er hele teksten fra sekvensen hvor Tor Mikkel Wara omtales. Etter at stykket blei framført på Black Box teater fikk teaterkunstnerne Pia Maria Roll, Hanan Benammar, Sara Baban og Marius von der Vehr voldsom kritikk av permittert justisminister Tor Mikkel Waras samboer, Laila Anita Bertheussen. Hun mente det var en «grov invasjon» av hennes privatliv og at Wara blei framstilt som nazist. I etterkant har de fire teaterkunstnerne fått en mediestorm mot seg av diverse politikere fra FrP og seinest på onsdag av statsminister Erna Solberg. De har fått flerfoldige drapstrusler.

I stykket vises også film av fasaden til Wara og Bertheussens hus fra avstand. Ingen mennesker vises og ingen adresse. Ingen går inn på Wara og Bertheussens eiendom.

LES OGSÅ av Marius von der Fehr: Henger ut andre som landssvikere — men Tybring-Gjedde spiller offerrollen når han selv får kritikk

HANAN: (with violin in hand)
It’s early April. There is still snow. The first house is in Røa. There is a very big and dense tuja hedge. The snow is melting, it’s slippery. And wet. And cold. I am freezing. I try not to sneeze or cough. The neighbours dog is barking on us. It smells us. It’s the first real sunny day of the spring. The ice is crackling so we need to move very carefully and not make sounds with our movements.

This first house belongs to Tor Mikkel Wara, who is the Justis- og beredskapsminister – «Justice and emergency minister » which for some reason also includes immigration and asylum issues, I don’t know why. He took over two days ago after the racist, islamophobic Sylvi Listhaug was forced to resign. Interestingly, they both worked in the same lobby company, First House. According to some, Wara has been “selling influence” for the last 25 years. This very day, the 5th of April, Wara went out in public stating his agenda: to militarize the police and, just like in France, to create better possibilities for using emergency laws.

A cat appears from the tuja hedge. Its beautiful, deep yellow. We sit outside this first house for 7 hours.

LES OGSÅ Radikal Portals omtale av Ways of Seeing

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned