Tommy Robinsons tilhengere angrep fagforeningsleder

En blodig fagforeningsleder Steve Hedley etter å ha blitt angrepet av høyreekstremistiske tilhengere av Tommy Robinson. Foto: Stillbilde fra video av Hope not hate

Tilhengere av den fengslede volds- og svindeldømte høyreekstremisten Tommy Robinson gikk til angrep på en fagforeningsleder. - Et feigt, provosert angrep av facister, sier lederen for jernbanearbeidernes forening.

Nyhet
Om Nyhet (718 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

På lørdag angrep en gjeng av Tommy Robinsons supportere fagforeningaktivister på en pub i London. Steve Hedley, Nestleder i National Union for Rail, Maritime and Transport Workers (RTM) blei slått til blods, flere andre i hans følge og gjester ved puben blei angrepet med stoler og glass.

Angrepet fant sted like etter at ytre høyre hadde holdt nok en demonstrasjon for å løslate den den tidligere lederen for English Defence League fra fengsel.

LES OGSÅ: Voldsdømt høyreekstremist fengslet igjen — Per Willy Amundsen hevder det er en ytringsfrihetssak

Uprovosert angrep
— Vi blei angrepet av en gjeng med bøller, fullstendig uprovosert, fortalte en blodig Hedley etter å ha blitt utsatt for den høyreekstreme volden.

— Vi forsvarte oss selv, naturligvis, og det var flere skadde på begge sider, men dette var et fullstendig uprovosert angrep. Vi satt bare her og tok oss et glass.

Den volds- og svindeldømte høyreekstremisten Tommy Robinson er nok en gang i fengsel. Foto: Targje/Wikimedia commons

Hedley og fagforeningskameratene hadde like før vært på en antifascistisk mobilisering i protest mot Robinson-supporterne.

Minst tolv personer blei arrestert i forbindelse med demonstrasjonen, ifølge The Guardian. Politiet kunne i går ikke svare engelsk presse på spørsmål angående angrepet. Som sedvane har blitt på demonstrasjoner organisert av Tommy Robinson eller til støtte for ham angripes politi og ofte også forbipasserende eller motdemonstranter.

LES OGSÅ: Rasistiske løgner fra Hege Storhaug

Gjengangskriminell dømt for vold og svindel
Godt adskilt fra Robinsonsympatisørene gikk Hedley, hans fagforeningskamerater og mange andre i London, stand up to racism. 

Vitner forteller at en mobb angreip puben i et målretta angrep.

Robinson sitter denne gangen inne for å ha brutt et rapporteringsforbud i forbindelse med en rettssak. Fra før av har han sonet to voldsdommer, to svindeldommer og har i tillegg brutt betingelser for prøveløslating tidligere.

Praksisen med rapporteringsforbud er relativt vanlig i Storbritannia når retten mener at rettsprosessen kan påvirkes av at saken omtales offentlig mens den behandles. Det er andre gang Robinson har blitt funnet skyldig i å bryte et slikt forbud og han godtok umiddelbart en fengselsstraff på 13 måneder, ti for å ha vist gjentatt forakt for retten, tre for å ha brutt betingelsene for løslatelsen i forbindelse med sin forrige dom.

På tross av at han har akseptert straffen har den svindeldømte tidligere fotballhooliganen startet en innsamlingskampanje angivelig for å dekke for å oppnå «rettferdighet» i saken han har akseptert utfallet av og som allerede er avslutta.

LES OGSÅ: Resett skryter av at Anders Behring Breiviks forbilde hyller dem

Angriper arbeiderklassen
Tommy Robinson har holdt ytringsfrihetsfanene høyt de siste årene, noe som gir ekko blant hans tilhengere. Det kjøper imidlertid ikke fagforeningslederen Haley som blodig ser inn i kameraet og avfeier det bryskt.

— Det her er hva det er, og det må folk forstå! Disse folka står ikke for ytringsfrihet. De står for å angripe arbeiderklassemennesker, for å angripe fagforeningsfolk. Vi må komme oss ut og vi må stoppe dem fra å gjøre det de gjør.

— Dette er hva man får når man lar fascister gå i gatene. (Se hele intervjuet i video under.)

Tommy Robinson var en av inspirasjonskildene til den høyreekstreme terroristen som i en terroraksjon i fjor kjørte ned flere personer utafor en moske i London.

Antifascistisk fagbevegelse
Den antifascistiske markeringa hadde flere fagforeninger som medarrangører og støttespillere. Også etter demonstrasjonen og volden som Hetley og hans kamerater hadde blitt utsatt for var støtta fra fagbevegelsen stor. Lederen i RTM, Mick Cash, kom med en krass fordømmelse av angrepene.

— En gruppe RTM-medlemmer som hadde vært med i en fredelig protest i sentrum av London har blitt utsatt for et feigt og uprovosert angrep av fascistiske tilhengere av Tommy Robinson.

— Flere av våre medlemmer og tillitsvalgte har fått skader og fagforeninga gir full støtte til de som har blitt utsatt for denne forkastelig handlinga av planlagt vold.

Det norske ytre høyre har også omfavnet Tommy Robinson. Tidligere justisminister Per Willy Amundsen mente fengslinga av Robinson var problematisk og en viktig ytringsfrihetssak, Hege Storhaug og hennes organisasjon HRW har videreformidlet usannheter fra Robinson og Resett intervjuet ham ei stund før hans siste arrestasjon.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.