Kudisk-iranske politiker drept i terroraksjon i Irak – partiet skylder på det iranske regimet

Bilde fra åstedet. Foto fra Twitter.

To medlemmer av det kurdisk-iranske partiet PDKI ble rammet av en bilbombe, en ble drept, en annen hardt skadet.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Araszadeh

Torsdag ettermiddag smalt en bilbombe i Bnaslawa, like øst for Erbil, nord i Irak. Far og sønn ble ofre for terrorangrepet, Salah Rahmani på 52 år gammel og peshmerga til det Demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI) og sønnen hans, Sabah Rahmani på 33 år, var et aktivt medlem til PDKI ble alvorlig såret av bombeeksplosjonen, da de startet bilen sin til å kjøre.

Bomben var plantet på bilen og eksploderte ved oppstart. De ble sendt til sykehuset i byen Erbil og sønnen, som mistet begge beina sin, døde dagen etter på sykehus på grunn av skadene, melder http://www.rudaw.net. Faren overlevde angrepet, men ble hardt skadet.

Begge ble født i Iran, Øst-Kurdistan, i byen Kamyaran , men flyttet senere til Sør-Kurdistan og hvor de bosatte seg med sine familier i Erbil. Sabah hadde familie og to barn, hvor den yngste bare var to måneder gammel. Han ble medlem av PDKI ved 18-årsalderen og ble i denne perioden en aktivist sammen med faren sin mot den Islamske republikken Iran, bekrefter offisielle kilder i PDKI.

Sabah Rahmani sammen med sitt minste barn.

PDKI er forbudt i Iran og kan derfor ikke operere åpent i landet. Deres hovedkvarter ligger i Irak. Derfra driver de både politisk og væpnet kamp for økt selvstendighet for kurdere i Iran.

Ifølge familiens taler i begavelsen hadde de mottatt flere trusler tidligere fra den islamske revolusjonsgarden. Truslene fra Iran skal ha gått ut på at de måtte slutte å samarbeide med PDKI, eller tåle alvorlige konsekvenser, melder nyhetsbyrået http://www.kurdistanmedia.com.

Nestlederen og sekretær for det politiske sentral PDKI, Hassan Sharefi, talte på gravested og sa at den Islamske republikken Iran har brukt terrorisme fra de første dagene av regimets dannelse, men hvis det iranske regimet tror at de med fengsel, tortur, henrettelse og terrorangrep kan stoppe folkets kamp, så tar de helt feil.

Hassan Sharefi talte videre om to kurdiske lederne at de ble drept av Iran. Dr. Abdul Rahman Ghassemlou, den Kurdiske karismatiske lederen i (PDKI), sammen med kamerat Abdullah Qadri, medlem av sentralkomiteen i PDKI, ble drept av Iransk diplomat terrorister da de satt ved forhandlingsbordet i Wien 13. juli 1989. Dr.Sadigh Sherfkendi leder av PDKI ble drept i Berlin av Iran i 17.september 1992. Han sa at selv om Iran har drept kurdisk ledere, men de klarte ikke å stoppe folkets kamp.

Salah Rahmani, på sykehus skadet etter bombeangrepet.

Iran har truet mange ganger med å utføre terrorangrep mot de iransk.kurdiske politisk partiene, og spesielt PDKI. Hossein Salami, nestkommanderende i den islamske revolusjonsgarden, truet med å drepe de politisk aktive kurdere ved et møte sammen med andre ledere i byen Urmia, den 31/10 2016. Han har sagt at jakten på politisk aktive kurdere kjenner ingen grenser uansett hvor i verden de bor. Hossein Salami har lagt vekt på at: «det er ganske lett å forfølge for å myrde dem», og «i mange år har vi gjort dette og dette faktumet er bevist».

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Kudisk-iranske politiker drept i terroraksjon i Irak – partiet skylder på det iranske regimet

  1. Avatarbørre arnold // 2018-03-05 kl 20:41 //

    På tide at kurderne får sin egen nasjonalstat.

Kommentarfeltet er lukket.