Jeg er den første åpne homofile muslimen i Norge. Jeg vil ikke tvinges til taushet

Foto: Esparta Palma

Det er urimelig å kritisere meg fordi jeg vil delta i en debatt om islam og homofili.

Kaltham Alexander Lie
Om Kaltham Alexander Lie (2 artikler)
Kaltham Alexander Lie er menneskerettsaktivist og den første homofile muslimen som stod åpent frem i media i Norge.
Jeg stiller meg uforstående til at Torill Frøise i en kommentar kritiserer meg for å delta i debatt sammen med deltakere som fremmer andre syn enn meg. Jeg skal være med fordi LLH Bergen inviterte meg etter publiseringen av en kronikk jeg skrev til Dagbladet for to måneder siden.

LES OGSÅ: Regnbuedagene i Bergen setter homofile opp mot muslimer

Jeg har opplevd undertrykkelse
Jeg er muslim og homofil, jeg har opplevd mer undertrykkelse og vold enn fleste homofile muslimer som bor i Norge. Jeg vet veldig godt hva jeg snakker om og hva jeg kommer til å være med på. Jeg trenger politibeskyttelse, noe jeg forutsetter at LLH Bergen ordne. Årsaken til dette er at jeg har stått åpent frem som homofil muslim. De som truer meg er konservative muslimer. Jeg har i mange år deltatt i offentlig debatt for å belyse dette.

Jeg synes det er urimelig at en del homofile og lesbiske mobber meg fordi jeg skal delta i en debatt. Jeg har opplevd å bli skjelt ut og bli kalt dum. For det første vet verken homofile, lesbiske, muslimer eller Torill Frøise hva jeg kommer til å snakke om. For det andre er jeg sikker på at flere av dem som nå vil at jeg skal tie, har fått bedre liv fordi jeg for mange år siden bestemte meg for ikke å la meg kneble. Jeg blir iblant oppgitt av folk som prøver å være intelligente og som tror de vet alt. Ikke sjelden ender deres intellektuelle rot med å ramme de som burde beskyttes.

Jeg vil bruke ytringsfriheten
Jeg er blitt vant til at høyreekstreme overtar kommentarfeltene til mine leserinnlegg og vrir det jeg skriver til noe annet enn det jeg har ment. Jeg er også vant til at venstreradikale forsøker å få meg til å boikotte debattfora og la være å formidle hva jeg mener. Hva er verst? At det jeg vil si blir forvrengt eller forstummet? Fellesnevneren er at ingen av disse miljøene ønsker å høre hva jeg egentlig sier. Men jeg har for mange år siden gjort et valg: Jeg vil bruke ytringsfriheten!

Jeg er et fritt menneske. Ingen får gi meg beskjed om hva jeg skal eller ikke skal. Islamske moralister går rundt i gatene og hetser meg og andre som ikke følger deres sharialovinspirerte holdninger. Stadig flere kvinner velger å gå med heldekkende plagg i Norge og andre vestlige land. Da er det selvsagt viktig at jeg høyt og tydelig formidler at jeg har lov å være homofil muslim og at jeg sier fra når det skjer urettferdighet.

LES OGSÅ: Regnbuedagene: Spør først, skyt etterpå Frøise

Nedlatende og arrogante
Ja, det finnes muslimer som ødelegger for islam, som Islam Net og andre konservative og/eller fanatiske organisasjoner. Islamsk Råd Norge bidrar lite til å hindre dette. Det er dette som er problemet jeg snakker om. Jeg kritiserer aldri min religion Islam.

Jeg synes det er urimelig å kritisere meg fordi jeg vil delta i en debatt. Når de som kritiserer ikke finner gode argumenter, går enkelte over til å være nedlatende og arrogante mot meg fordi jeg ikke deler deres syn. I stedet burde de forsøke å gjøre noe positivt i forhold til homofile muslimer selv.

Jeg vet hva det vil si å være ufri
Torill Frøise er en norsk kvinne som har hatt mulighet til å leve et fritt liv. Det er ikke lett for henne å forstå hva slags lidelser jeg og mange har gått gjennom. Hun har ikke opplevd fengsel og tortur i Guds navn. Jeg har imidlertid mulighet til å bruke min stemme, den stemmen som ble fratatt så mange av mine venner. Jeg kommer alltid til å stå i veien for konservative religiøse som prøver å være Gud og bestemme hva som er rett og galt.

Frøise sier at jeg bare skal innlede, men ikke får lov å delta i selve debatten. Hvordan vet Frøise det? Jeg sagt ja til både å innlede og til å delta i selve debatten. Selv om jeg er forespurt som følge av min individuelle rolle som samfunnsdebattant, og denne gang derfor ikke representerer noen andre enn meg, er det likevel slik at jeg også sitter i Skeiv Verdens styre.

LES OGSÅ: Jeg er et godt menneske, en homofil muslim

Jeg er ikke mot islam
At islam er satt i dårlig lys på grunn av aktiviteten til islamister i Islam Net og Profet Ummah bør ikke føre til nødvendig kritikk av konservative islamister fra mennesker som meg. Både ledende politikere og sentrale muslimer burde kjempe sammen med meg mot nedbrytende krefter. Mitt mål er å bekjempe religiøse radikale som drømmer om sharialov her i Norge, ikke mot religionen islam, som mange tror.

Jeg har gode muslimske venner som ønsker meg velkommen og hilser hjertelig på meg hvor enn jeg går. Kvinner med hijab hilser, smiler og viser respekt for meg og min åpenhet om den jeg er. Hvorfor skal de ekstreme muslimene få dominere og tvinge sin galskap på det norske samfunnet uten at vi protesterer?

Det er ikke min skyld at islam fremstår i et dårlig lys, Frøise. Jeg ble voldtatt i Guds og islams navn, men jeg har ikke mistet min tro. Ved Guds hjelp lever jeg uten maske, i håp om at det kan være til hjelp for mine muslimske brødre og søstre.

Jeg er også et liv
Jeg gi blaffen i hva Frøise mener om muslimers følelser. Jeg har også følelser som er verdt å lytte til. Jeg er også et liv. Muslimer som mener at de er bedre enn meg fordi jeg er homofil, bør se seg selv i speilet før de prøver å være Allah overfor meg. I stedet for å møte kritikk med sårhet og offerrolle, bør de vurdere om de kan gjøre noe for å bedre undertryktes situasjon.

Moralpoliti, dobbeltmoral og å være den beste, står i fokus hos mange muslimer. Dette vet ikke Frøise noe om. En muslimsk venn av meg har kalt meg dum, idiot, islam-hater og rasist fordi jeg skal delta debatten under Regnbuedagene Bergen. Det koster meg dyrt å stå frem med mine meninger.

Den første åpne homofile muslimen
Frøise skriver om at Regnbuedagene skal være «en uke der vi både feirer oss selv, ser tilbake på seiere og kamper vi har slåss og vunnet». Jeg beklager at jeg forstyrrer idyllen, men det jeg gjør er å kjempe på samme måte som Kim Friele har gjort. Jeg er stolt av å være den første åpne homofile muslimen i den norske offentlige debatten. Nå har mange homofile muslimer våget å stå frem – både Amal Adan, Sara Mats og andre.

Jeg ble invitert av LLH Bergen som privatperson og det jeg er takknemlig for. Jeg gleder meg til debatten! Mitt budskap når kanskje ikke de som allerede har bestemt seg for at de vet sannheten. De får boikotte sine motstandere så mye de vil. Men jeg snakker til alle som vil høre på meg. Det er min rett i det norske demokratiet, og det skylder jeg alle som ikke har samme mulighet.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.