Gresk støttekampanje for fremmedarbeidere

Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons

Greske fagforeninger og antirasistiske grupperinger setter i gang en støttekampanje for utenlandske fremmedarbeidere.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av: Christian Boger

Kampanjen kommer som et resultat av at en gresk rett i sommer frikjente greske menn som i april i fjor angrep jordbærplukkere fra Bangladesh med skytevåpen. Den greske fruktindustrien har i lang tid vært kjent for å utnytte papirløse utenlandske arbeidere, og arbeiderne lever ofte under elendige forhold og mottar svært lite i lønn for arbeidet de utfører.

Den britiske avisen The Guardian melder nå at greske fagforeninger, bondelag og antirasistiske organisasjoner vil organisere en massedemonstrasjon til støtte for jordbærplukkerne i Thessaloniki på søndag. Demonstrasjonen kommer samtidig med at den greske statsminsteren Antonis Samaras skal presentere den greske regjeringens nye økonomiske politikk.

Dommen må endres

Målet med kampanjen er å bedre forholdene for fremmedarbeiderne i den greske fruktindustrien samtidig som man ønsker at dommen fra i sommer, som frikjente angriperne, må omgjøres.

– Dette var en flau rettsavgjørelse som vi vil gjøre alt i vår makt for å få omgjort, sier bystyremedlem for venstrepartiet Syriza Ourani Birba til The Guardian.

Han får i dette også støtte av blant annet den ledende antirasisten Petros Constantinou som er redd for at dommen kan føre til flere slike angrep i framtiden.

 

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned