Oslomåling: Rødts vekst er større enn FrPs oppslutning

Rødt listekandidat i Oslo, Eivor Evenrud kan smile over meningsmålingen. FrPs gruppeleder i hovedstaden er nok ikke like blid. Foto: Christoffer Neumann Ruud/Rødt og FrPMedia

Katastrofe for Fremskrittspartiet i Dagsavisens måling. Med kun 3,0 prosent er både SV, Rødt og MDG tre ganger så store.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Rødt noterer seg en framgang på 3,5 prosentpoeng i Dagsavisens meningsmåling, mens FrP har en tilbakegang på 3,0 prosent. Det gjør at partiet ytterst til venstre noterer seg for større vekst sia sist kommunevalg i hovedstaden enn hva partiet ytterst til høyre får i total oppslutning.

Kun 3,0 prosent av Oslos innbyggere kan ifølge målinga vil stemme på regjeringspartiet i høstens valg. Det gjør at Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt alle er omtrent tre ganger så store med henholdsvis 8,1; 9,5 og 8,5 prosents oppslutning.

Senterpartiet er det eneste som har representasjon på Stortinget som er mindre enn FrP i Norges største by. Høyre er klart størst med 31,4 prosent, nesten likt med valgresultatet, mens Arbeiderpartiet har en markant tilbakegang på 5,2 prosentpoeng og noterer seg for 26,8 prosents oppslutning.

Dagens koalisjon med Ap, MDG og SV vil med dette sikre 27 av 59 representanter. Som nå holder ikke dette til flertall, men med støtte fra Rødts fem representanter vil de være sikra budsjettflertall som i dag.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned