FrP – dobbeltkommunikasjonens mester

Foto: Magnus Fröderberg

FrP anklager flyktninger for å ødelegge velferdsstaten de selv raserer, samtidig som de støtter en EØS-avtale som fører til sosial dumping.

Ole Edvard Dalheim
Om Ole Edvard Dalheim (1 artikler)
Ole Edvard Dalheim er medlem av Rødt Grimstad og Arendal.
Kristoffer Andersen
Om Kristoffer Andersen (9 artikler)
Kristoffer Andersen er utdannet sosionom, og studerer master i sosiologi ved Universitetet i Agder. Han er aktiv i Rødt.

FrP har vært rasismens talerør gjennom mange år. Gjennom sine uttalelser bidrar partiet til å legitimere innvandringsdebattens ytterliggående retorikk. Dette er noe som i sin konsekvens har bidratt med å bygge opp om rasismen de fascistiske høyreekstreme kreftene forfekter. Vår erfaring viser at når FrP snakker om økonomi er det få som lytter, men når FrP snakker om innvandring så er tilhørerne som gribber.

LES OGSÅ om Per Sandbergs karriere: 50 nyanser av grums

FrP bidrar med å legitimere rasisme
FrP uttaler at Norges inntak av flyktninger kan komme til å ødelegge velferdsstaten som vi kjenner den. Dette er et særdeles interessant argument fra et parti som i utgangspunktet ikke ønsker en velferdsstat. Forstått slik burde derimot innvandringen være strålende nyheter for Frp.

Målet til FrP er å konkurranseutsette og privatisere mesteparten av essensielle offentlige velferdstiltak, som blant annet annet sykehus, skole, eldrehjem, fjerne gunstige trygdeordninger, og så videre. Målet er mest mulig vekst av kapital på bekostning av menneskeverd, faglig kompetanse og miljøvern.

LES OGSÅ: Drapsoppfodring og rasisme aksepteres på lokal Frp-leders facebookside

Velferdsstatens betingelse
Ved konkurranseutsetting og privatisering ødelegges store deler av de velferdslige goder som er opparbeidet, blant annet på grunn av fagforeningenes tapende innflytelse og domene i samfunnsdebatten. Hvor hadde arbeidernes velferd og goder som i dag er opparbeidet kommet fra om ikke nettopp fra fagforeningenes samfunnsinnflytelse?

Fagforeningene har utrettelig arbeidet for å påvirke samfunnet til i større grad å spille på lag med arbeiderne, fremfor mot dem. Velferden fagforeningenes samfunnsinnflytelse har bidratt med har sørget for at arbeidernes interesser og rettigheter har blitt ivaretatt, samt gitt arbeiderklassens barn mulighet til å foreta klassereiser ved å bli en del av middelklassen. Goder kommer ikke av seg selv. Makt er ikke noe som gis; det er noe som må tas.

Konkurranseutsetting av arbeideskraft fører til konkurranseutsetting av faglige rettigheter. Faglige rettigheter er basisen for fagforeningene, som videre er selve utgangspunktet for en moderne velferdsstats eksistens. Så er vi da tilbake til der vi begynte. Er det virkelig flyktninger som ødelegger velferdsstaten? Det er vel snarere den sosiale dumpingen som foregår når hundretusenvis av arbeidsinnvandrere hentes inn av norske arbeidsgivere i kraft av Norges EØS-medlemskap?

LES OGSÅ: Erna Solbergs egne riksmobbere

Bygg opp folkefronten!
Rødt ønsker å vise solidarisk støtte med både våre nye landsmenn og fagforeningene, og ønsker med dette tydeligere å kunne inngå i mer formelle samarbeid med fagforeningen lokalt for å kjempe de gode kampene sammen. Kompromissløs klassekamp avhenger av at vi mange evner å stå sammen mot borgerskapet, som kun er ute etter å tjene sine egne borgerlige interesser.

Rødt er et konsekvent og kompromissløst arbeiderklasseparti for alle svakere stilte grupperinger i samfunnet! Rødt er for et mer kjærlig og omsorgsfullt samfunn, hvor det er plass til alle som ikke utbytter andre. Vi mener at alt levende er mer verdt enn all verdens papirlapper. Rødt jobber for å bygge opp om det som teller, og ikke det som kan telles. Rødt ønsker å bygge opp fremfor å rive ned, i motsetning til høyresiden.

Som med Marx kjente sitat, sier vi i Rødt Arendal og Grimstad noe revidert: Arbeidere (og alle andre) i alle distrikter – foren dere!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på FrP – dobbeltkommunikasjonens mester

  1. AvatarAstrid Johnsen // 2016-11-07 kl 10:20 //

    Hva er mest fornuftig -hjelpe dem der de er ,eller flytte dem til et annet land ? Hva med LANDET de forlater ,og DE SOM MÅ BLI IGJEN DER ?

Kommentarfeltet er lukket.