Nå er det faen meg nok av #MeToo

Martin Halvorsen blogger på martinehalvs.blogg.no

Det er nok av puppeklyping, krenkende melding, voldtekter, seksuell trakassering. Jeg er lei av at dette skjer. 

Martine Halvorsen
Om Martine Halvorsen (1 artikler)
Martine Halvorsen er 20 år og blogger på martinehalvs.blogg.no.

I helgen kommenterte en mann jeg traff at det nesten ble #Metoo etter at han hadde klemt flere av damene han hadde truffet den dagen. Senere samme dag kommenterte en kompis at det nesten ble #Metoo etter at albuen hans hadde streifet puppen min på dansegulvet. Dagen etter så jeg en dame kommentere under et innlegg på Facebook at «nå er det faen meg nok av #MeToo» og kommentaren hadde 207 likes. Alle disse menneskene lo og fikk bekreftelse rundt seg at det er morsomt. Jeg burde sikkert ledd jeg også, siden det virker som at flesteparten av de rundt meg syntes varsling om seksuell trakassering i er gøy…

Jeg er dessverre ikke enig! Men er det en ting jeg er enig så er det at det for faen meg er nok av #Metoo.

Det er nemlig nok av klyping av pupper:

Det er nemlig nok av krenkende meldinger:’

Det er nemlig nok av voldtekter:

(Tall fra 2014)

Det er nok av seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

Og #Metoo handler ikke om å…:

… ikke la menn leve. For menn klarer fint å leve uten å ta fremmede på puppene, voldta noen og skrive at de kan:

Det handler heller ikke om at du kan klemme en bekjent når dere treffes, at du kan spandere en kaffe på en dame du syntes er fin eller at du kan kommentere at noen er vakre:

… Det går nemlig HELT fint:

#Metoo har handlet om og handler om (for det er ikke slutt selv om det ikke er like mye snakk om det):

– Maktmisbruk

– Seksuell trakassering

– Grove overtramp

– Rævva holdninger

– Overgrep

Det handler ikke om:

– Dårlig sex

– En klein flørt

– Avisning

– Eller å spandere en kaffe på noen…

Jeg er møkkalei #Metoo, men ikke i den form av at mennesker som seksuelt trakasserer blir tatt eller at det blir satt på dagsordenen. Jeg er lei av at det skjer.

Og for å minne alle på det én gang til: Dette er ingen kamp mot menn. Det er en kamp mot overgripere.

Saken ble først publisert på Martine Halvorsens blogg: http://martinehalvs.blogg.no/

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

5 kommentarer på Nå er det faen meg nok av #MeToo

 1. AvatarTrond Kval Nordli // 2018-02-28 kl 09:46 //

  Veldig bra, det er flaut å se på hvordan enkelte (spesielt de som er 50-60+) bagatelliserer dette som om det er morsomt. Slutt med metoo-spøker på jobben, det er utrolig respektløst.

  • Jeg tror at det store flertallet av herrer med normal folkeskikk og et minimum av utdannelse ut over folkeskolen og alder 60 ++++++ mestrer og klarer å opptre noenlunde dannet sammen med damer.
   Det vil alltid være enkelte som blir sinnssyke eller enkelte med evneretardasjon eller tidlig senilitet eller manglende kroppskontroll eller nedsatt syn.
   Jeg tror at et stort flertall av normale herrer på jobb og i aldersgruppen 60 ++++++ klarer å mestre dannet adferd og hensynsfull oppførsel og respekt for andre sine kropper.
   Mange vil også helt sikkert mestre ytringsansvar.
   Mine meninger om ytringsansvar er det ikke plass til her. Alle som vil se det klarer å finne det på min hjemmeside.

 2. Avatarlovåundre // 2018-02-28 kl 09:56 //

  Vi er alle enige om at stjeling og nasking og snyting på skatten er en uting.
  Det er heller ikke røster i samfunnet som sier at nå er det nok prat om å ta disse naskerne.
  Det er heller ingen kritiske røster som klager på at nå er det gått for langt i kampen mot snuskete skattesnytere.
  Vi er også alle enige om at trakassering, maktmisbruk, og det og tråkke over andres grenser mot deres vilje, er en uting enten det ligger noe seksuelt bak eller ikke.
  Det underlige er som artikkelforfatteren her skriver, er at når det er snakk om seksuell trakassering så kommer det litt murrende kritikk fra mange, særlig menn, mot denne Metoo kampanjen.
  Det er tankevekkende.
  Hva er grunnen egentlig?
  Jeg sitter med en litt vag følelse av at det er helt ok , å beføle, klå, klasse, klype, komme med grisete seksuelle kommentarer,…om man er en attraktiv kjekk mann.
  Men prøver du på det samme om du ikke er attraktiv og kjekk,..nåde deg.
  Kan noe av murringen blant menn ligge der?
  Jeg bare undres.

  • Avatarsoriella // 2018-03-02 kl 06:43 //

   Vel. Enkelte eksemplarer av begge kjønn «har draget» på motsatt kjønn. Det har alltid vært slik, og det er noe verken menn eller kvinner har rasjonell styring over. Seksuell tiltrekning er ikke demokratisk distribuert… Disse eksemplarene slipper ofte unna med atferd som ikke tåles fra andre, fordi man er «svake for dem». Du kjenner kanskje også til noen atferdsmessig ufordragelige, men smellvakre jenter som møter stor overbærenhet hos herrene? Når så er sagt: Ingen attraktiv kjekk mann blir noe MER attraktiv for damene av å «beføle, klå, klasse, klype, komme med grisete seksuelle kommentarer» osv. Tvert imot, vil nå jeg si. (Kanskje noen er uenige i dette?)

 3. AvatarSimon Karlsson // 2018-03-03 kl 15:01 //

  Jeg her helt enig i at klyping i edlere deler, og uinviterte seksuelle framstøtninger er uakseptabelt, og burde bli slått hardt ned på. Jeg tror mye av årsaken til det mange kvinner opplever som seksuell trakassering og integritetsskadende beføling ligger i hvordan samfunnet har lært opp dagens unge om kjønnsroller. Unge menn har blitt fortalt at kvinner har akkurat lik seksual natur som dem selv, og at det ikke finnes noen mentale forskjeller mellom kjønnene. Når de da går rundt, kåte som de fleste unge menn er, og gjerne i kombinasjon med hemningsdempende alkohol inne i bildet, er det lett å tro at de fleste jenter har like mye lyst til å bli klådd på som de har selv. Kombiner det med en kultur som forteller deg at du er en «taper» hvis du ikke får deg et ligg hver gang du går ut på byen, så har du oppskriften på en forferdelig mengde frustrasjon og forvirring.

  Før i tiden fantes det faktisk klare rammer for hvordan man skulle framtre ovenfor det motsatte kjønn. Den seksuelle frigjøringsbevegelsen og den moderne feminismen har undergravd dette i generasjoner, og nå gir det frukter. Velkommen til det post-moderne helvetet. 🙂

Kommentarfeltet er lukket.