17. mai er jeg ikke fullt så glad i…

Foto: Ernst Vikne

På 17. mai er vi hvite etnisk norske på vårt beste, med rynkefri skjorte og samlede lår. Bilen vår er nypolert og champagnen står til kjøling, for vi er da ikke ekte nordmenn hvis ikke!

Loni Bjerkholt-Pedersen
Om Loni Bjerkholt-Pedersen (30 artikler)
Loni Bjerkholt-Pedersen er bosatt i Larvik. Hun har en bachelorgrad i idrettsvitenskap og er på fritiden skribent og blogger.

Dess eldre jeg blir, dess mindre glad blir jeg i 17.mai. 17. mai blir for meg en dag med mer stress, press og forventinger for hvert år som går, en dag jeg oftere blir flau, og ikke stolt, av å være norsk. 17. mai er ekstremt ladd; en dag hvor vi skal vise hvor vellykket og vakre vi er. Denne dagen skal vi være den mest feilfrie; sømmelige og vakre utgaven av oss selv. Vi skal være blide som sola og ta vekk iskremflekker fra kjolen med et glis om munnet. Flagget vårt skal holdes så høyt som vi overhode klarer, for hvis det kommer nær bakken har vi spottet grunnloven, fedrelandet, og kongefamilien.På 17. mai er vi hvite etnisk norske på vårt beste, med rynkefri skjorte og samlede lår. Bilen vår er nypolert og champagnen står til kjøling, for vi er da ikke ekte nordmenn hvis ikke!

Allerede en måned før dagen marsjerer musikanter asynkront i bykjernen grytidlig på morgenen. De roper uforståelige heiarop skrevet av folk de ikke aner hvem er, og spiller sure saksofonlyder etter beste evne. To uker før dagen kan jeg ikke lese en artikkel på nettet uten å få tredd over meg at håret mitt skal ha fletter i seg, og at jeg ikke må ha kjole med utringing, for da er jeg ei usømmelig og ekkel skjøge.  Frem til jeg blir full da selvfølgelig. Da kan jeg være ei «skløtte» og «jomfru i nød». For fulle blir vi jo alltid! Vi drikker oss fulle på 16. mai, begynner 17. mai med champagnefrokost og konsumerer øl hele resten av dagen. Og hvem fronter flatfylla bedre enn den norske russen, som er så fulle i russetoget at de knapt nok klarer å skrible ned pinlige «visdomsord» med tusj på et A3-ark?

17. mai er selvfølgelig ikke bare en dag full av lunken øl, slunkne borgertog og svette klemmer fra folk man ikke liker. Det er også en dag for vennligstilt og mild rasisme, av typen: koselig at dere selger juggelet deres i pakkisboden på torget- og selger gassballonger til barna våre; men hold dere på trygg avstand, og la flaggene deres bli igjen hjemme.

Så, SKÅL! da alle etnisk norske! SKÅL! for bakfulle russegutter med kongle i lua, SKÅL! for KUN det norske flagget som vaier i vinden, SKÅL! for ødsling av mat, dyre klær, bunadssølv og påsatte negler, og SKÅL! for at det bare er et lite år til neste flatfyllfeiring.

God nasjonaldag!

Teksten ble første publisert på bloggen Loni lager leven.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

Diskusjon

DEBATTREGLER:

  • - Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • - Vær saklig og hold deg til tema
  • - Ta ballen – ikke spilleren!

Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.