Israels bygging av ulovlige bosettinger økte med 40 % i 2014

Foto: Daniel Ventura

Israelsk fredsorganisasjon melder om rekord for ulovlig israelsk byggeaktivitet. - Netanjahu vil umuliggjøre en tostatsløsning, sier talsperson.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Den israelske fredsorganisasjonen, Shalom Achshav – Fred Nå, melder i sin årlige rapport om en 40 prosents økning i oppstart av ulovlige israelske bosettinger på okkupert palestinsk område.

Organisasjonen har talt at 3100 nye boenheter ble påbegynt i fjor. I tillegg kommer 165 offentlige bygg som barnehager utdanningsinstitusjoner og synagoger. 4485 anbud for bygging ble lagt ut, noe Shalom Achshav sier er høyestenotering på minst et tiår.

LES OGSÅ: En enkel løsning på Palestinakonflikten

287 ulovlige
Ingen av de nevnte bosettingene er tillatt etter internasjonal lov og noen av dem er også ulovlige i henhold til israelsk lovgivning. 287 eller ni prosent av boenhetene var ifølge organisasjonen i denne kategorien, men den sittende høyrevridde regjeringen til Benjamin Netanjahu har ikke hatt for vane å slå ned på disse, skriver Antiwar.

LES OGSÅ: Svenske myndigheter med hjelpepakke på 1 milliard til Palestina

— Alle disse tallene viser at Benjamin Netanjahu gjør alt han kan for å øke de allerede inntrufne hendelsene for å gjøre en tostatsløsning umulig, sier talsperson for Shalom Achshav, Hagit Ofram, ifølge AFP.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned