Netanyahu maner til «hellig krig» om Jerusalem

Foto: Palestine Grafities

Etter det blodige synagogeangrepet tirsdag maner Netanyahu "den jødiske stat" til kamp for Jerusalem.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Statsministeren gjorde det fullstendig klart at jødene i hans øyne er de rettmessige innbyggerne i Israel:

– […]kjernen i konflikten er denne: En fornektelse av anerkjennelsen av den jødiske stats eksistens. Terrorisme har fulgt oss gjennom hele den sionistiske historie. Vi har alltid motstått og nedkjempet den og det vil vi gjøre denne gangen også, sa han i talen han holdt etter angrepet.

– Vi kjemper et slag om Jerusalem
Videre oppfordret han innbyggerne til å forsvare Jerusalem:

– Det finnes dem som vil røske oss opp fra vår jord og fra vår hovedstad. De vil ikke nå sitt mål. Vi kjemper et slag om Jerusalem, vår evige hovedstad. I dette slaget må vi stå sammen, legge alle forskjeller til side og stå sammen om én ting – forsvar av Jerusalem og Israels sikkerhet, var hans formaning til israelerne.

Ambassadør: – Muslimer utgjør en fare før jøder verden over
Israels ambassadør til Jordan har samtidig dratt hellig krig-retorikken hakket lengre ved å hevde at verdens muslimer generelt utgjør en fare for jøder og for Israel.

– Mesteparten av verdens 1,8 milliarder muslimer bryr seg ikke om virkeligheten og fakta. Hvis enkelte imamer sier at jødene har erobret eller inntatt Al-Aqsa-moskeen, er det nok. Og det er nok til å putte alle jøder og israelere verden i rundt i fare, sa han i et intervju med NPR onsdag.

Kontrollerer Jerusalem
Nettsiden Mondoweiss hevder Netanyahus styrker nå kontroller hele Jerusalem, og prøver å presse ut palestinere fra byen. Philip Weiss skriver at mange israelere nå mener at en enstatsløsning uten palestinsk selvstyre er løsningen, og at israelerne nekter å anerkjenne Jerusalem som en internasjonal by.

– USA og det internasjonale samfunnet må vise til internasjonale traktater og fastholde at Jerusalem tilhører verdenssamfunnet, er Weiss’ appell.

 

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Netanyahu maner til «hellig krig» om Jerusalem

  1. Avatararekarlsen // 2014-11-23 kl 22:49 //

    Kampen om Jerusalem er over for lengst – dvs. i 1967, da den daværende okkupanten av Vestbredden og Øst-Jerusalem, Jordan, gikk til angrep på det daværende Israel innen for dets såkalte 1967-grenser.

    Det kampen står om nå, er jøders rett til å bosette seg i Øst-Jerusalem og tilbe på Tempelplassen. Begge deler burde være en selvsagt menneskerett også for jøder. Juden-rein-politikk burde være noe som hørte fortiden til.

  2. Usannheter om Israel og Jerusalem kan naturligvis bidra til demonisering av den jødiske staten og til å øke jødehat her i lendet. Men slike manipulasjoner hjelper iallfall ikke til å forstå nyansene i denne konflikten. http://www.facebook.com/Palestina.fantasi

Kommentarfeltet er lukket.