#Bøtefondstafett for bryggesjauerne

Foto: Wibeke Bergheim

Glem "Hopp i havet" og "Ice bucket challenge". Dette er en facebookaksjon med mening! Vi fyller opp bøtefondet til de streikende bryggesjauerne.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Anders Evenstuen

#Bøtestafetten er i gang fra og med søndag 7 desember 14:00, og er en anledning for å markere støtte til de streikende bryggesjauerne. Håpet er at Facebook skal fylles av «selfies» med hilsener frem mot jul, og at bøtefondet får et godt påfyll.

Å ta din etappe i stafetten er simpelt:

1. Gi ditt bidrag på 1207.16.33827

2. Finn en sprittusj eller printer, og skriv din hilsen.

3. Ta bilde av deg sjøl med lappen og post det på Facebook. Husk hashtag #bøtefondstaffet

Kamp mot streikebryteri
Alle som får en vond smak i munnen av ordet streikebryter og en tilsvarende god smak i munnen av ordet arbeidskamp for tariffavtaler og kamp mot streikebryteri, må kjenne sin besøkelsestid.

Siden starten av streiken, har sjauere og aktivister kjempet mot lockout i Mosjøen og streikebryteri i Tromsø. Siden i sommer har de også fått politiet å hanskes med når de står streikevakt.

Dyr arbeiderkamp
At politiet settes inn mot streikevakter som hindrer Nor-Lines sitt streikebryteri i en lovlig arbeidskamp, kan ikke vi som støtter kravet til sjauera godta. I juni ble 41 streikevakter arrestert og bøtelagt. Ingen av dem vedtok boten. I november kom dermed saken opp i Troms tingrett, og de dømmes for ikke å etterfulgt politiets pålegg om å flytte seg. Dagen etter rettsaken er de samme aktivistene og sjauerne igjen på plass på Prostneset og aksjonerer mot streikebryteriet på havna. De bøtelegges da på nytt. Da blir lovlig arbeidskamp fort veldig dyrt. Derfor håper vi støttespillere i hele landet nå vil gi sitt bidrag, sjøl om noen av dere har gitt fra før.

En for alle, og alle for en
Vi må ikke glemme sjauera i Mosjøen, Drammen, Oslo og Risavika. De har alle sine varianter av fagforeningsknusing å stri med, og de fortjener alle vår støtte. De kjemper en kamp for egne arbeidsplasser og rettigheter, men de kjemper også for oss alle. Det er viktig at vi nå mobiliserer mot dette angrepet på arbeidsfolk. La oss vise Nor-Lines, Politiet i Tromsø, politikere, Bedriftsforbundet, NHO Transport og Logistikk at arbeidsfolk reiser seg. Det er «En for alle, og alle for en.»

Sjauera står ikke aleine!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned