Høyteknologi mot krypskyttere

Foto: James Temple

Myndighetene i Sør-Afrika tar i bruk avansert teknologi for å forsøke å få bukt med ulovlig jakt på utrydningstruede dyrearter.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Christian Boger

Ulovlig jakt på utrydningstruede dyrearter er blitt et stort problem i Sør-Afrikas nasjonalparker. I fjor ble blant annet1004 neshorn ulovlig drept av krypskyttere. Nå melder avisen The Guardian at sør-afrikanske myndigheter vil ta i bruk avansert teknologi i kampen mot krypskytterne.

‘Militær teknologi’
I første rekke ønsker myndighetene å ta i bruk radarsystemer som raskt kan finne ut hvor skudd kommer fra. Systemet er bygget opp rundt en rekke mikrofoner som er skjult i terrenget. Når disse mikrofonene oppdager våpenlyder blir posisjonen raskt triangulert slik at myndighetene skal ha en god mulighet til å pågripe krypskytterne.

Teknologien er utviklet i USA og er der ofte brukt i urbane områder for å hjelpe politiet til å finne ut hvor våpenaktivitet kommer fra. Dette er første gang teknologien testes utenfor urbane områder. Systemet testes i første omgang som et prøveprosjekt i Kruger National Park.

– Krypskytterne er høyt kvalifiserte motstandere som vet hvordan de skal oppføre seg for ikke å bli tatt. Du kan ikke vinne denne ‘krigen’ med helikoptre og droner derfor er det viktig å teste ut nye systemer for å få bukt med krypskytterne, sier driftssjef ved Kruger-parken Otch Otto til The Guardian.

Hittil i år er rundt 700 neshorn ulovlig drept i Sør-Afrika.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned