11 nettsider for radikale nyheter

Foto: opensourceway

Lei av massemedienes ensidige vinkling? Savner du alternative nyheter og radikale analyser? Her er en liste over kvalitetsnyhetssider som ikke følger hovedstrømmen, du kan boltre deg i!

Foto: opensourceway

Av Tori Aarseth og Joakim Møllersen

1. Modkraft.dk
Danmarks plattform for progressivt nyhetsstoff og alternativ kultur. Vil du ha dypere analyser av danske debatter eller hendelser, eller bare få oversikt over hva som rører seg hos våre naboer i sør? Da er Modkraft stedet for deg.

2. Expo
Forfatteren Stieg Larsson var en av grunnleggerne til dette svenske nettstedet med fokus på antirasisme og antifascisme. Vil du vite mer om de nynazistiske tendensene i Sverige, eller om bakgrunnen for opptøyene i Husby? Sjekk ut Expo.

3. Znet
Znet er en veritabel ressursbank av nyheter og analyser fra hele verden, av alt fra kjente radikale forfattere og journalister til lokale citizen journalists. Znet er i tillegg en del av Zcommunications, som tilbyr tidsskriftet Zmag, Zbooks forlag for radikal litteratur, samt blogger og sosiale fora for folk som vil forandre verden.

4. Democracy Now!
Democracy Now! er en av USAs mest innflytelsesrike uavhengige nyhetskanaler, og den prisbelønte journalisten Amy Goodman leder laget. Democracy Now! dekker både internasjonale hendelser og grasrotaktivisme i USA med en daglig TV-/radiosending på en måte få andre medier gjør.

5. The Bureau of Investigative Journalism
The Bureau of Investigative Journalism er en britisk uavhengig nyhetsorganisasjon med fokus på undersøkende journalistikk. The Bureau har gjort grundige undersøkelser og er en enestående ressursbank på felt som dronekrigen, bruk av overvåkningsteknologi, lobbygrupper i politikken og dødsfall i politiets varetekt.

6. Electronic Intifada
Electronic Intifada gir deg oppdaterte nyheter og analyse om hva som skjer med Israels okkupasjon av palestinsk land og konflikten med andre naboland som Libanon og Egypt. EI holder også øye med den israelske lobbyen i USA, og gir deg nyheter om aktivister og bevegelser som jobber for palestinernes sak.

7. Russia Today
Russia Today serverer solide og kritiske nyheter på daglig basis, og dekker ofte saker som de fleste andre nyhetskanaler overser. På den andre siden er RT finansiert av de russiske staten, og kanalen skygger derfor unna kritikk av Putin og regimet hans.

8. Reflections on a Revolution
ROAR Magazine setter fokus på den yngre generasjonens opprør mot det bestående på alle kontinenter. Er du interessert i å vite mer om krisepolitikk og opprør i forskjellige land rundt om i verden, er dette siden for deg.

9. Project Censored
Project Censored kårer hvert år de 25 mest underrapporterte sakene i USA og globalt. Blant sakene er alt fra plastforurensing i havet og farer ved nanoteknologi til skjulte sider ved amerikanernes krig mot terror. Alle sakene på siden deres er grundig undersøkt og dokumentert.

10. Truthout
Truthout søker å avdekke systemisk urettferdighet med solide analyser av blant annet saker i kongressen og rettssystemet, USAs militær-industrielle kompleks og det økonomiske systemet. De serverer ofte grundige saker om forskjellige corporations og deres overtramp mot miljøet og arbeidere.

11. Antiwar
Navnet på nettstedet er relativt avslørende. Her finner man nyheter, analyser og kommentarer om krigsrelaterte saker fra hele verden.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på 11 nettsider for radikale nyheter

  1. «in a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act». Trist å se så mange statsstøttede media som har tatt vekk muligheten til å kommentere (anonymt). Nrk med flere.

  2. AvatarNyttNorge // 2016-03-09 kl 11:13 //

    De fleste av de nettstedene der er reklamefinansiert propaganda. Les heller http://www.nyttnorge.com

Kommentarfeltet er lukket.