Årets blogger

Foto: B. Weber

I forbindelse med den forsinkede ettårsfeiringa vår skulle vi kåre årets radikal blogg. Det ble for vanskelig så prisen ble delt i to.

Noe forsinket feiret Radikal Portal sin ettårsdag med debatt på Kulturhuset i Oslo med tema «Er Frp et rasistisk parti?». Våre trofaste følgere gjorde ære på oss ved å fylle opp lokalet og vise stort engasjement under arrangementet.

Vi er imidlertid langt fra de eneste radikale i den norskspråklige verdensveven og derfor fant vi det passende å dele ut pris for årets radikale blogg. Camilla Kitty Karlsen, Ronny Kjelsberg og Lan Marie Nguyen Berg utgjorde komiteen som fikk den vanskelige oppgaven og sistnevnte fikk æren av presentere vinnerne og dele ut premier. Oppgaven ble faktisk så vanskelig at de ikke klarte å bestemme seg for én vinner og måtte utvide kåringen til å gjelde to kategorier: årets blogger og årets bloggkollektiv. Under følger vinnerne og komiteens begrunnelse.

Bryggesjauerfrue
Vinneren av individuell klasse startet bloggen sin så seint som november 2013. På tross av at Bryggesjauerfrue i sin andre bloggpost slo fast at hun ikke hadde tenkt å “gjøre denne bloggen politisk”, nøler vi ikke med å kåre den til årets beste individuelle blogg. Kampen for rettferdighet for de streikende bryggesjauerne er selvsagt ikke apolitisk, og det er heller ikke bloggen, som har hatt et gjennomslag på sine få måneder som få andre politiske blogger har hatt. Den kommer med et ærlig og jordnært nedenfra-syn på det moderne arbeidslivet, og har bidratt til å snu opinionen i saken.

Maddam
Årets bloggkollektiv startet opp våren 2011. Siden den gang har de 13 maddamene markert seg i samfunnsdebatten og satt likestilling og feminisme på dagsorden. Bloggen hadde 156.822 unike besøkende i løpet av 2013 og innlegg om alt fra homoseksualitet til norsk skolepolitikk, pulekultur i organisasjonslivet, p-piller og til klassereise er blitt delt flittig på Facebook, Twitter og reprinta i aviser. En del av bloggerne har også blitt invitert til tv-debatter gjennom året. Maddam gir oss samtidsfeminisme på sitt beste. De ønsket å få flere kvinnelige stemmer i samfunnsdebatten, og det gjorde de til gangs. Takk for enda et år med sylskarpe innlegg, skråblikk og viktige perspektiver i dagens likestillingsdebatt.

Radikal Portal gratulerer prisvinnerne og håper inneværende år bringer med seg suksess og framgang for bloggene og sakene de kjemper for.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Årets bloggkollektiv: MadDam! | MadDam | Et bloggkollektiv

Kommentarfeltet er lukket.