Oslo Short Film Festival 2023: En feiring av uavhengig kino

Oslo Short Film Festival 2023 varer fra 31. august til 1. september og byr på et variert to-dagers program av noen av de ferskeste indie-filmene fra hele verden.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Festivalen arrangeres av HF Productions i likhet med bl.a. Arctic Film Festival. Festivalen er partipolitisk uavhengig, men har et tydelig engasjement for sosial rettferdighet, miljøvern og demokrati og har som mål å vise frem kommende artister og filmskapere og å feire uavhengig kino. HF Productions er kjent for en rekke filmfestivaler i forskjellige byer med mindre kommersiell karakter.

Festivalen finner sted på Sentralen, et kulturhus i hjertet av Kvadraturen i Oslo. Det presenteres i år 19 kortfilmer, både fiksjon og dokumentar. Innholdet spenner fra komedie og feel-good til drama og virkelighetsnære fortellinger.

Dag 1

Den første dagen av festivalen utforsker temaet tilhørighet med to programmer: familiebånd og fellesskap.

Blant annet vises “Unborn Biru” av den norske filmskaperen Inga Elin Marakatt. Filmen var en del av Sundance 2023s kortfilmprogram og vant prisen for “Films from the North” på Tromsø internasjonale filmfestival 2023. Den handler om en ung samisk kvinne som venter sitt første barn. Kvinnen må så konfrontere sin egen identitet og kultur i møte med det norske helsevesenet.

Dag 2

Den andre dagen av festivalen handler om historier inspirert av virkelige hendelser, under kriser eller hverdagslige relasjoner. I 10 filmer får publikum se utfordringer mennesker møter over hele verden.

  • Den animerte kortfilmen “Mariupol. A Hundred Nights” tar publikum med til krigssonen i Ukraina. Historien handler om en jente som våkner opp i en brennende by og prøver å finne noen som kan hjelpe henne å overleve.
  • Den naturhistoriske fantasifilmen “Wild Summon” handler om den dramatiske livssyklusen til den ville laksen i menneskelig form.
  • I “Man khod, man ham miraghsam» (And Me, I’m Dancing Too) vises et portrett av en generasjon unge iranere innesperret av den islamske republikkens rigide regler.

Praktiske detaljer

Billetter kan kjøpes på Eventbrite. For mer informasjon om programmet, besøk festivalens nettside eller Facebook-side.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned