Søstrene til frilansjournalist bosatt i Norge torturert i Iran – regimet vil stanse brorens skriverier

Søstrene Hajar og Kolsoum Araszadeh. (Foto: Hengaw organisasjon for menneskerettigheter)

Den Iranske Etteretningstjenesten skal ha torturert og slått søstrene etter de nektet å samarbeide om å stanse brorens politiske aktivitet.

Sannar Araszadeh
Om Sannar Araszadeh (8 artikler)
Sannar Araszadeh er fra Øst Kurdistan og er forfatter av boka "Den mørke solen over de trange smugene".

Av Sannar Araszadeh (i denne saken skriver Araszadeh om seg selv og familiemedlemmer)

Den Iranske Etteretningstjenesten (Itlahat) har forfulgt og torturert de to søstrene til undertegnede, frilansjournalist fra Iran, bosatt i Norge. De skal ha bedt søstrene om å tvinge broren til å stoppe sine aktiviteter, melder Hengaw Human Rights organization og nyhetsbyrået iranwire.

Hengaw rapporterer de to søstrene, Hajar Araszadeh (41) og Kolsoum Araszadeh (38), har blitt kalt til avhør av den iranske etteretningstjenesten (Itlahat). De ble torturert og trakkasert i avhøret, som varte i åtte timer.

Vil stanse broren
Den iranske etteretningstjenesten har plaget og avørt de to søstrene flere ganger de siste årene. Hensikten med dette skal ha vært å tvinge broren, Sannar Araszadeh, til å slutte med sine politiske aktiviteter mot Iran fra Norge.

Hengaw skriver videre at etterretningstjenesten ba søstrene om å forplikte seg til et samarbeid ved å underskrive på et dokument, under det siste avhøret. Da søstrene nektet, ble de torturert og slått av betjentene fra etteretningstjenesten. Som følge av denne behandlingen ble armen og hånden til hajar alvorlig skadet, og bildene som Hengaw har publisert viser store blåmerker.

Sannar Araszadeh (39) har vært bosatt i Norge siden 2011. Han skriver om iransk politikk og samfunnsmessige hendelser i norske aviser. Han ga ut boken «Den mørke solen over de trange smugene» på norsk i 2015 og arbeidet nå med en ny bok på norsk.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned