Østkurdisk asylsøker satte fyr på seg selv foran FN-kontor i Irak

Behzad Mahmoudi kort tid før han dynker seg i brennbar veske og tenner på seg selv.

Den unge mannen gjennomførte den desperate aksjonen i protest mot dårlig behandling av flyktninger.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Araszadeh

Behzad Mahmoudi 25 år gammel fra byen Bukan i Øst-Kurdistan, satte fyr på seg selv foran FN-kontoret i Arbil, i den kurdiske regionen i Irak i går. 

Ifølge Hengaw Human Rights Organization protesterte Behzad sammen en annen person, hvis identitet ennå ikke er kjent, mot FN i går rundt klokken 12:00. 

Behzad (Mohammad) Mahmoudi lidde av fattigdom og arbeidsløshet i Kurdistan i Irak og han er en politisk aktivist og medlem av Organization of Iranian Kurdistan Struggle.  

Behzad kunngjorde foran videojournalistene: «Vi har vært her i fire år, og vi har ikke fått noen rettigheter, og FN har ikke gitt oss noe hjelp, heller ingen svar og benekter våre krav,» sa han til media.

Videre sa Behzad: «Vi har sagt at hvis ikke kravene våre blir oppfylt av FN, vil vi brenne oss selv her foran FN, men FNs tjenestemenn sa og har bedt oss å velge et annet sted for brenne oss selv, ikke her i FN slik at de ikke blir skadet.»

I tillegg var det flere kurdiske kameramenn og TV-reportere på stedet. De prøvde ikke å stoppe ham fra å sette seg i flammer, men valgte i stedet å fortsette å filme han, mens ilden bredte seg om hans kropp.

Det sies at etter at asylsøkeren Behzad hadde satt fyr på seg ved å helle bensin på kroppen sin, fikk han ingen hjelp av de ansatte ved FN-kontoret for å slukne brann på han. Tilstedeværende mennesker prøvde å redde hans liv, og han ble til slutt kjørt til sykehuset med ambulanse. Hans fysiske tilstand er alvorlig.

Mange i Øst-Kurdistan er sinte, og fordømmer sterk både FN og den kurdiske regionen i Irak.  

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned