Iran: Arrestasjonsbølge rammer kurdiske aktivister

Noen av aktivistene som har blitt arrestert den siste tiden. Foto: Kollasj av private fotografier fra Hengaw.net

Sivile i Øst-Kurdistan rammes av vilkårlige massearrestasjoner, tortur og systematisk undertrykkelse av det iranske regimet.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Sannar Araszadeh

Den siste tiden har iranske styresmakter intensivert sin jakt på opposisjonelle i de kurdiske områdene vest i Iran. 

I løpet av de siste to ukene har minst 70 kurdiske borgere i byene Bukan, Mahabad, Rabat, Piranshahr, Naghadeh, Saqqez, Baneh, Marivan, Sanandaj, Kalatarzan, Sarvabad og Kermanshah blitt arrestert av den iranske etterrettningtjenesten, melder Hengaw Human Rights Organization.

LES OGSÅ: For 75 år siden ble den første kurdiske republikken proklamert

Redaktør i den lokale kurdiske nettavisen Hengaw, Arsalan Yarahmadi, forteller Radikal Portal at hendelsene viser oss at hver gang det iranske regimet presses internasjonalt, betyr det at undertrykkingen av sivile kurdere blir hardere. Han sier man umiddelbart får kjenne det iranske regimets angrep i de kurdiske områdene hvor folk fengsles, men også kan ende opp med å henrettes.    

Arsalan Yarahmadi

Yarahmadi sier videre at kurdere i Øst-Kurdistan har levd med denne undetrykkelsen de siste drøye 40 årene, etter opprettelsen av Den islamske republikken i Iran. Samtidig vet regimet at kurderne har lite internasjonal støtte så den kurdiske politiske bevegelsen kan forfølgelses mens verden lukker øynene. 

Ifølge Hengaw Human Rights Organization har de kontaktet de fleste familiene til de arresterte. De har fortalt Hengaw at deres slektninger er uskyldige og under tvang og tortur har blitt siktet for samarbeid med og medlemskap i østkurdiske politiske partier.      

Arsalan sier at regimets mål med arrestasjonene er å skape frykt og redsel blant kurdere.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned