Koronadugnaden ikke for alle – ledere i Bærum kommune får opptil 70.000 i tillegg

Foto (klippet): Svein Askheim under lisens (CC BY-SA 3.0)

På tross av at overtid er bakt inn i kontraktene har ledere fått mulighet til overtidsbetaling for arbeid i koronatida, melder Fagbladet. Lederne var den eneste gruppa i kommunen som fikk tillegg.

Nyhet
Om Nyhet (775 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Joakim Møllersen

For ei drøy uke sia kom forhandlingsutvalget i Bærum kommune fra til at én enkelt gruppe skulle få en lønnspåskjønning for innsatsen. Rundt 70 ledere i kommunen kan få overtidsbetalt for ekstraarbeid ut over 40 timers arbeidsuke under koronakrisa, ifølge Fagbladet.

Lederne i Bærum kommune har som mange andre lederstillinger unntak fra overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. De ansees som «særlig uavhengige stillinger» og kan derfor bestemme over arbeidsdagen sin sjøl og må påregne overtid i situasjoner hvor det regnes som nødvendig. Lederne i Bærum kommune opptil ti ekstra fridager i året i tillegg til høyere lønn naturligvis.

LES OGSÅ: Amazons utbyttbare

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Bærum, som er det største fagforbundet i offentlig sektor, skriver i Asker og Bærum Budstikke at hennes medlemmers krav om bedre betalt for det ekstra helgearbeidet de har måttet legge ned under pandemien har blitt avslått med at det er en dugnad vi nå er med på. «Det er likevel slik at dugnad tydeligvis ikke gjelder alle, dersom vi ser til kommuneledelsen i Bærum kommune», skriver hun videre.

Hver gang vi tar opp lederlønningene i kommunen, blir vi besvart med at dette ikke er noen «8 til 16-jobb», og at det blir reflektert i den høyere lønnsslippen. Det argumentet ser ut til å være glemt i disse dager.

Bærum kommune har vært hardt ramma og på Vallerhjemmet har tolv personer omkommet.

Kommune-Norge er hard pressa økonomisk som følge av covid-19-pandemien og kommunene har ikke fått noen garantier om tilstrekkelig kompensasjon fra Regjeringa. Én av tre kommuner vurderere å permittere ansatte.

Fagbladet fikk ikke Bærums ordfører fra Høyre i tale, men representanter fra både Rødt og FrP ytra motstand mot tillegget.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Koronadugnaden ikke for alle – ledere i Bærum kommune får opptil 70.000 i tillegg

  1. Bra dere skriver om dette. Her er et tips om litt bakgrunnsinformasjon som viser at noe er riv ruskende galt i Bærum kommune: https://fampo.info/eiendomsutvikling-korrupsjon-og-uttapping/

Kommentarfeltet er lukket.