USAs finansminister om korona: «Storartet investeringsmulighet»

Steven Mnuchin avlegger ed for å bli USAs finansminister. Foto: Visepresidentens kontor

Steven Mnuchin mener børskrakket som følge av koronautbruddet gir langsiktige investorer muligheter til å tjene gode penger. Den tidligere aksjespekulanten hevder økonomien vil klare seg fint og oppfordrer folk til å fly ved behov.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

I forbindelse med samtaler mellom Republikanerne og Demokratene om en økonomisk krisepakke kommenterte USAs finansminister den amerikanske økonomien sett i lys av utbruddet av koronaviruset. Steven Mnuchin snakka med TV-kanalen CNBC og lovte den nødvendige støtta til næringslivet.

LES OGSÅ: Trump gjør Goldman Sachs-veteran til finansminister

I hele intervjuet forsøkte Mnuchin å roe ned bekymringer for at situasjonen vil medføre konsekvenser for amerikanske selskaper på lengre sikt. Den tidligere Goldman Sachs-ansatte gjennom 17 år og seinere hedgefond-sjefen innrømte at flyselskaper sliter, men han mente det ikke finnes noen grunn til å ikke fly.

— Jeg skal ikke fly denne helga fordi jeg er opptatt, men jeg ville gått på et kommersielt fly og reist Los Angeles om jeg ikke hadde jobba 24 timer i døgnet.

I Norge har Folkehelseinstituttet har frarådet kollektivreiser som ikke er «strengt nødvendig».

LES OGSÅ: Professor om Trumps 12 200 milliarder skattegave til de rike: — Krigen mot de fattige er forbausende

— Jeg ser tilbake på folk som kjøpte aksjer etter krasjet i 1987, folk som kjøpte aksjer etter finanskrisa [i 2008]. For langsiktige investorer vil dette være en storartet investeringsmulighet.

Mnuchin er fremdeles i samtaler med Speaker of the House, demokraten Nancy Pelosi, og finansministeren insisterer på at tiltakene som kommer er et lagspill hvor Trump-administrasjonen har med Demokrater. Pelosi er blant de fremste talspersonene for høyresida i Demokratene, men sagt at hun ikke vil gi eksplisitt støtte til verken Bernie Sanders eller Joe Biden.

— Vi skal komme oss gjennom dette og økonomien vil bli sterkere enn noensinne, sa Mnuchin.

I skrivende stund er den største børsen i USA, Dow Jones, ned 8,5 prosent bare i dag. Den er ned 22 prosent på snaue to uker.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned