SIAN og Selvstendighetspartiets biblioteksmøte stoppet av korona

Den innvandrerfiendtlige organisasjonen SIAN blei møtt av et stappfullt Tøyen torg. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal

Selvstendighetspartiet skulle arrangere møte med den rasismedømte bokbrenneren Lars Thorsen fra SIAN. Deichman Majorstuen har kansellert på grunn av covid-19-viruset.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

5. mars skulle Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) ha årsmøte i et bibliotek i Oslo, Deichman Majorstuen. Det var den sentrale ledelsen på Deichman som mente dette måtte gjennomføres tross protester fra ansatte, besøkende og fagforeninga.

Saken fikk raskt oppmerksomhet utafor bibliotekskretser og blei så avlyst av sikkerhetsmessige årsaker.

LES OGSÅ: Hetsdømte bokbrennere får ha møte på bibliotek

Men aktivistene på ytre høyre ga seg ikke. Selvstendighetspartiet, som står veldig nært SIAN, inviterte til møte 13. mars. Debatten blusset opp på ny og bibliotekssjef Knut Skansen sto på sine ytringsfrihetsargumenter på tross av at ansatte og fagforeninga i Deichman sammen med flere brukere på ny ga uttrykk for bekymringer for egen og andres sikkerhet.

Deltakere på SIANs demonstrasjoner har ved flere anledninger gått til angrep på antirasistiske demonstranter, de ønsker etnisk rensinga av muslimer fra Norge og har bånd til den norske greina av dem nazistiske organisasjonen Den Nordiske Motstandsbevegelsen, som har drap og terroraksjoner på samvittigheta.

LES OGSÅ: Bibliotekssjef: Nazister og Bandidos kan ha møter på Deichman

SIAN møtte ifølge vitnesbyrd opp på et arrangement på biblioteket i Oslo-bydelen Furuset tidligere i mars hvor de tok bilder av besøkende, ga ut løpesedler som hevdet at Muhammed var en «morderzombie» og skapte frykt hos ansatte og gjester med påtrengende oppførsel.

Nå har skjebnen stukket kjepper i hjulene for organisasjonene fra ytterste høyre. Koronaviruset har gjort at alle arrangementer ved alle filialer av Deichman i Oslo er avlyst, inkludert det bebudede møtet 13. mars.

SIAN blei konfrontert av antifascister og så geleida vekk av politiet da de forsøkte å snike seg innpå 8. mars-toget i Oslo for noen dager sia. 28. mars skal SIAN demonstrere foran Stortinget og motdemoen Støy mot SIAN er varsla.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned