Hetsdømte bokbrennere får ha møte på bibliotek i Oslo

SIAN og røyt ti tilhengere demonstrerer utenfor Stortinget. september 2018 Motdemonstrantene samlet over 400. Foto: Johanna Engen

Stopp Islamiseringen av Norge har oppfordret til etnisk rensing og internering av muslimer. I morgen åpner Deichman Majorstuen dørene for SIANs årsmøte.

Joakim Møllersen
Om Joakim Møllersen (176 artikler)
Joakim Møllersen er redaktør for Radikal Portal.

Biblioteket er en vakkert plass. Det er et fristed for barn og voksne hvor man kan dykke ned i bøkenes forunderlige verden i søken etter eventyr, spenning og kunnskap. Det er offentlig tilbud. Det koster ingenting å bruke. Det er for alle. *

Det skal i alle fall være for alle.

LES OGSÅ: SIAN forsvarer nazistisk drap

Oslobibliotekene, Deichman som de kaller seg, er enig med meg. På hjemmesida kan man lese:

«Vi ønsker at Deichman skal være et fristed for deg, uansett hvem du er. Her kan du lese, jobbe, slappe av, møte venner, eller bare være alene.

Deichman vil bidra til et samfunn hvor alle føler tilhørighet, eierskap og engasjement — for fellesskapet og eget liv.»

Det understrekes:

«Vi lover å behandle deg med respekt og likeverdighet»

Det høres jo unektelig flott ut og i tråd med hva et bibliotek skal være. Så er spørsmålet om det er forenelig med å legge til rette for organisering for å gjennomføre ei massiv etnisk rensing i Norge.

Gode muslimer er en svøpe for sine omgivelser hvor enn de er. Et hvert menneske som bekjenner seg til Muhammeds ideologi og som arbeider for å innføre islams ondskap her – uansett om det gjøres med vold eller med politiske midler – er en trussel mot rikets sikkerhet og må deporteres eller interneres på livstid

LES OGSÅ: Fra SIANs facebooksider: — AUFs valgkomité bør henrettes

Slikt står på Stopp Islamiseringen av Norges (SIAN) løpesedler. Om det ikke var klart nok så sørger de for å banke inn poenget da vi får vite at «muslimer blir mer voldelige jo mer religiøse de blir» og at muslimer skal «henvises til et avsperret hjørne av jordkloden der de kan dyrke sin tilbakestående undertrykkende ideologi (…)».

Om man ennå ikke skjønner greia så følger noen utsagn til: «gode muslimer er notoriske seksualpredatorer», «gode muslimer voldtar i et epidemisk omfang i hele Vesten», «morderzombier», «dem skiter ned balkongene og hagene demmes, dem banker på dørene og krever servering» og «islam er et parasittisk uhyre som næres på ikkemuslimenes blod og eiendom».

Den innvandrerfiendtlige organisasjonen SIAN blei møtt av et stappfullt Tøyen torg sommeren 2019. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal

Alt dette er ting retten drøfta da de i november i dømte leder av SIAN, Lars Thorsen, til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 20.000 kroner.

Man kunne sikkert skrevet flere bind om svineriet til SIAN, men jeg nøyer meg med å nevne at SIAN henger ut navngitte personer de har fotografert, inkludert barn, med nedsettende karakteristikker. Flere personer tilknytta organisasjonen har angrepet antifascistiske demonstranter når de har hatt offentlige tilstelninger.

Og ja, det er SIAN som skal ha sitt årsmøte i lokalene til Deichman Majorstuen i morgen 5. mars. Bokbrennerne SIAN. De som drar rundt i landet for å tenne på koraner kun for å gjøre folk forbanna.

LES OGSÅ: Naziapologet holder foredrag på Deichmanske bibliotek

«Vi lover å behandle deg med respekt og likeverdighet», står det på bibliotekets hjemmesider. Hvor respektfullt og likeverdig tror direktør for Deichman, Knut Skansen, det vil føles for en muslimsk familie som er der for å finne bøker at lokalene skal lånes ut til noen som vil internere og deportere dem?

Jeg regner med at det er langt flere enn muslimer som vil oppleve ubehag ved å sitte i et bibliotek når de vet at den tidligere lederen av organisasjonen under ett år etter 22. juli-terroren uttalte at «Breivik er fremragende på islamkritikk, og han har veldig store kunnskaper om islam. Det er i islamkritikken at vi møtes».

På et internettforum forklarer Skansen at «Dersom vi begynner å sensurere ytringer som ennå ikke har funnet sted eller som finner sted innenfor norsk lov så vil vi ikke lenger være en slik demokratisk plattform.» Jeg vil råde biblioteksdirektøren til å slå opp ordet sensur i en av de mange ordbøkene man finner i bibliotekene han dirigerer. Det er ikke sensur å ikke tilrettelegge for visse typer møteaktivitet. I samme tekst skriver Skansen at «jeg kan ikke forhåndsdømme en handling som ikke har funnet sted». Men det trenger han altså ikke gjøre. Det skal ikke avsies en dom her. Ingen skal fengsles. Man skal bare sørge for tryggheten til egne brukere.

Hvis prinsippene Skansen ilegger bibliotekene i Oslo skal gjelde framover kan man spørre seg hvem andre brukere må regne med å møte der framover. Kan Bandidos ha sine årsmøter der? Hva med Den Nordiske Motstandsbevegelsen? Vel har Den Nordiske Motstandsbevegelsen stått bak drap og terroraksjoner, men Skansen kan vel ikke «forhåndsdømme» dem heller?

Når et bibliotek åpner dørene for hat lukker det også dørene for de som rammes for hatet. Deichman-direktørens floskler ytringsfrihets imponerer kun i liberalistiske salongsirkler. Realiteten av linja han kjører er at folk stenges ute fra et offentlige velferdstilbud. Det er ikke noe frihetlig i det.

*Timer etter at denne saken blei publisert snudde Deichman og SIANs møte er nå avlyst av sikkerhetsmessige hensyn. LES MER: Deichman snur: SIAN får ikke ha møte

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned