Bryt tausheten – støtt folket i Iran!

Støttedemonstrasjon protester i Iran. Illustrasjonsfoto: Foto: Mike Palmer under lisens (CC BY-SA 2.0)

Vi ber alle om heve stemmen for iranere som har fått nok av presteregimet og 40 år med forfølgelse, diskriminering og brudd på menneskerettigheter.

Beritan Algunerhan
Om Beritan Algunerhan (2 artikler)
Beritan Algunerhan er co-leder for Ungkurd Norge Riksforbundet.

Etter at myndighetene i Iran kunngjorde at prisen for bensin skal økes har en bølge av protest og demonstrasjoner spredd seg over hele landet. Kunngjøringen indikerer 50 prosent av prisøkningen. Det iranske folket er allerede hardt rammet av regimets udemokratiske økonomiske politikk og denne kunngjøringen om økte bensinpriser vil bli en ekstra belastning. 

LES OGSÅ: Bensinprotestene fortsetter i Iran — over 100 meldes drept

Pågående protester mot det iranske islamske regimet, er ikke bare som følge av økte bensinpriser, men det har sine røtter i 40 års diskriminerings politikk, korrupsjon, fattigdom, arbeidsledighet, forsinket utbetaling av lønninger, dyre varer og mot økende privatisering av industrier og andre sosialtjenester. 

Det iranske islamske regimet har satt i gang alle sine styrker for å nedkjempe protestene. Flere mennesker har mistet livet og flere hundre har blitt såret. Siste data viser at 45 personer i de kurdiske områdene er drept av regimet sikkerhetsstyrker og revolusjonsgarden og rundt 1000 personer er blitt pågrepet. 

LES OGSÅ av Beritan Algunheran: Hvor lenge skal vi kurdere bli drept?

På grunn av protestene har myndighetene innskrenket tilgangen til internett, det er for å hindre informasjon spredning både i inn landet og til utlandet. Regimets øverste leder Ali Khamenei utalte seg på statlige media at han støtter prisøkningen og ga ordre til sikkerhetsstyrkene og revolusjonsgarden for å bruke alle sine krefter for å nedkjempe alle slags protester og demonstrasjoner. I forbindelse med folkets krav og kurdernes kamp i Iran, oppfordrer vi det norske samfunnet, politiske partier, organisasjoner og individuelle aktivister til å vise sin solidaritet og støtte disse protestene. Norske medier må komme på banen og dekke det som skjer i Iran.

Vi som Ungkurd Norge Riksforbundet lover å gjøre vårt beste for å støtte våre folk i Øst-Kurdistan og Iran. Vi ber alle om å være stemmen til folkene i Iran som har fått nok av presteregimet etter 40 år med forfølgelse, diskriminering og brudd på menneskerettigheter.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 kommentar på Bryt tausheten – støtt folket i Iran!

  1. Tja eller njo. Blir ikke dette her litt mange lag med vikariat?

    Er det «iranske folket» du vil støtte? Er det bensinprisen som er problemet? Er det amerikanske sanksjoner som rammer iranerne? Er det anglo-zionistisk tilløp til krig og regimeskifte som nå pågår, der kurderne igjen og nok igjen brukes som nyttige idioter?? Er det islam eller religion som er problemet? Er det ønsket om Kurdistan som beveger dere i Ungkurd Norge Riksforbundet?

    Etter åtte års imperialistisk angrep på Syria (hundretusener av drepte, enda flere lemlestede, millioner på flukt, hus og byer jevnet med jorden), som også ble sparket igang med «folkelige protester» (hvilket til stor del har vist seg å være leiesoldater og rabiate wahhabi-militser) synes jeg det er bedre å forsøke å roe ned midtøsten. Heller enn å støtte «protestene».

    Kurdiske bevegelsen i Syria er blitt et flaut symbol for imperialismen. Der de fortsatt lar seg bruke for amerikansk okkupasjon av syriske oljefeltene. Kurderne brukes for å hindre fred og stabilitet.

Kommentarfeltet er lukket.