Støtt aktivistene som demonstrerte mot Scandza Forum!

Politiet arresterer en aktivist. (foto: skjermdump TV2-nyhetene)

Oslopolitiet løper fascistenes ærend og bøtelegger aktivister som demonstrerte mot Scandza Forum. Alle antifascister burde vippse til bøtefondet på 580320.

Tormod Fjeld Lie
Om Tormod Fjeld Lie (21 artikler)
Tormod Fjeld Lie er student og mener det er fare på ferde.

På lørdag holdt den fascistiske tenketanken Scandza Forum konferanse på Sinsen i Oslo. Fascistene ble møtt av antifascistiske demonstranter. Demonstrantene skal ifølge folk på stedet ha gått forbi en åpning i sperringene, uten politi til stede, for så å bli stormet av politiet som innbragte alle sammen. Foreleggene aktivistene imellom skal angivelig være på oppimot en kvart million kroner.

Dette, sammen med innbringelsen av Stig Berntsen under høstens valgkamp, viser til en bekymringsverdig tendens i Oslopolitiet. I begge tilfeller fungerer politiet som en voldsmakt, ikke for å garantere alle borgeres ytringsfrihet på lik linje, men som fascistenes voldsmakt.

LES OGSÅ: Rødt-politiker på glattcelle: — Politiet bistår høyreekstremister

I tilfellet Stig Berntsen, fjernet politiet aktivisten på befaling fra Selvstendighetspartiet. I dette tilfellet fungerte de som Scandza Forums private vakter og forhindret en ikke-voldelig demonstrasjon, som utvilsomt ville bli opplevd som ubehagelig av konferansens deltakere.

Foto: Raud Tid/Facebook

Amerikaneren Greg Jonhnson, som skulle tale på konferansen, ble i forkant anholdt av politiet på anmodning fra PST. Johnson har tidligere hyllet Anders Behring Breivik, og ble anholdt av frykt for at han kunne inspirere terror.

Denne Johnson må imidlertid være veldig bemidla, siden han i løpet av sitt korte norgesopphold har klart å få stjerneadvokaten John Christian Elden som sin forsvarer. Vi, på antifascistisk side, er sjelden så bemidla, men vi er mange.

Alle antifascister burde vippse noen kroner til de arrestertes bøtefond: 580320!

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

2 kommentarer på Støtt aktivistene som demonstrerte mot Scandza Forum!

  1. AvatarFrode jensen // 2019-11-04 kl 17:09 //

    Problemet deres er at dere ikke er i stand til å finasiere eller utrette noe som helst uten statsstøtte. Jeg tipper dere klarer 30knok

  2. AvatarEivind Trædal // 2019-11-05 kl 19:38 //

    Hvis dere ikke hadde gjemt dere for ethvert motargument i 2 tiår, så hadde dere kanskje hatt en mulighet til å hindre ytre høyre i å vinne debatten.
    Ikke klarer dere å mobilsere i nevneverdig grad heller. ytre høyre avisene vokser så det jomer! Mye takket være deres mislykkede kampanjer.
    TAPERE!

Kommentarfeltet er lukket.