Tøyen torg samla mot rasisme

Den innvandrerfiendtlige organisasjonen SIAN blei møtt av et stappfullt Tøyen torg. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal

Et antirasistisk folkehav fylte Tøyen torg. På den andre sida sto en handfull aktivister fra SIAN.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen (tekst og foto)

Det var støymusikk, sambatrommeorkester og rappere. Det var Oslo mot rasisme, Frijazz mot rasisme, Oslo Sporveiers Arbeiderforening og Tøyen for alle. Det var såpebobler, klovner og dans. På den andre sida var det SIAN.

Musikk mot rasisme. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal

Tross flere forsøk på å stoppe dem gjennomførte organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge sin bebudede demonstrasjon på Tøyen torg i dag. Organisasjonen er mest kjent for sine hatefulle utspill mot innvandrere og muslimer og for å ha peppersprayet motdemonstranter under en demonstrasjon i Bergen tidligere i år. Flere av lederskikkelsene deres er tiltalt under den såkalte rasismeparagrafen, men saken har fremdeles ikke kommet opp for retten etter at de tiltalte har gjort seg utilgjengelige.

Det var denne fiendtlige og truende oppførselen store deler av Tøyens befolkning ikke ville ha på torget sitt. Tøyen torg er et livlig sted for handel, kultur og sosialisering i en Oslo-bydel kjent for sitt etniske mangfold.

Antirasister viser sin avsky mot SIAN. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal.

Allerede før SIAN hadde rigga ferdig lydanlegg og plakater var torget fylt til randen. Ikke av SIANs folk som telte en drøy håndfull mennesker, men av Tøyen-folk og antirasister.

Rapperne fra Gatas Parlament hadde ingen problemer med å få publikum med publikum med på «ingen rasister i våre gater» og andre antirasistiske slagord. Hva som blei sagt fra SIAN side var ikke mulig å få med seg fra Radikal Portals ståsted, midt i den antirasistiske demonstrasjonen.

De hundrevis av frammøtte antirasistene nådde sine mål, å overdøve SIAN samt å lage et sirkus og spre glede i bydelen.

Full fest blant antirasistene. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal.
Ingenting å si på lyden fra den antirasistiske sida. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal.
Mellom fagforeningsfaner og antirasistiske slagord skimtes en taler fra SIAN. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal.
Det oppsto en spontan fusjon mellom trommeorkesteret SambAttac og en forbipasserende blåserekke. Foto: Joakim Møllersen/Radikal Portal
Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned