SV større enn FrP i ny måling – Rødt hakk i hæl

SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Joakim Møllersen

Tross Siv Jensens planer om det motsatte tyder TV2s meningsmåling på at det vil bli flere sosialister og færre sosialistknusere i styre og stell etter neste valg.

Nyhet
About Nyhet (771 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

For regjeringa er ikke himmelen blåblå for tida. De mørke skyene har tetna seg særlig over Stortingets og regjeringas ytterste høyrekant. På TV2s nylige måling noterer Fremskrittspartiet seg for sin svakeste notering på 24 år. Samtidig gjør partiene til venstre for Arbeiderpartiet det sterk.

Med 7,5 prosent ville FrP vært Stortingets femte største parti. SV markerer seg for en svak framgang og med 7,8 prosent er sosialistene større enn FrP.

Høyre går svakt tilbake og måles til 22 prosents oppslutning, så regjeringas eneste lyspunkt i meningsmålingen er at Venstre går fram og er over sperregrensa med 5,0 prosent. Rødt får 5,7 og MDG 4,9 og begge befester sine posisjoner over sperregrensa. KrF havner under med 3,4 prosent.

Arbeiderpartiet går noe fram, men ville neppe sagt seg fornøyd med 25,5 prosent av stemmene om det var valg i dag.

Regjeringspartiene får samla oppslutning på 37,9 og med KrF under sperregrensa ville de ikke vært i nærheten av å vinne nok seter i stortingssalen for å få fornya tillit.

Hele den rødgrønne blokka får 57,2 prosents oppslutning og vil slik kunne få reint flertall sjøl uten Rødt på laget.

På FrPs landsmøte i mai feira finansminister og partileder Siv Jensen sin 50-årsdag ved å mane sine partifeller til å “brette opp ermene, dundre ut å knuse disse jævla sosialistene”. FrP er imidlertid partiet som bærer klarest tegn av å knuses om dagen. Hvis TV2s måling slår til er det en halvvering av resultatet fra stortingsvalget i 2017.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned