Tommy Robinson slår ned mann etter fotballkamp

Til venstre har Tommy Robinson akkurat slått ned en mann etter en fotballkamp. Til høyre forklarer han til sine tilhengere hvorfor.

Den høyreekstreme aktivisten, omfavnet av Per-Willy Amundsen, Resett og Human Rights, har igjen tydd til nevene. Det voldelige angrepet fanget på video skjedde etter at England tapte mot Nederland på torsdag.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Tommy Robinson går fra nederlag til nederlag for tida. Mannen som blei berømt etter å ha stifta den rasistiske organisasjonen English Defence League gikk nylig på et sviende tap i europarlamentsvalget i Storbritannia. Nå har det dukka en video av ham hvor han nok en gang utøver vold og slik bekrefter det negative inntrykket mange hadde av ham fra før av.

Politiet bekrefter at de undersøker saken basert på videobevisene.

Tommy Robinson har fra tidligere av to voldsdommer på seg fra tida i English Defence League. Seinere har han blitt dømt for to tilfeller av svindel, å ha brutt prøveløslatelsen, samt å rapportere om hendelser fra en rettssak for slik å sette rettsprosessen i fare. I tillegg har han forsøkt å reise til USA med falsk pass.

LES OGSÅ: Voldsdømt høyreekstremist fengslet igjen — Per-Willy Amundsen hevder det er en ytringsfrihetssak

Robinson den aggressive part
Robinsons tilhengere har også ved flere anledninger vært svært voldelige, som da en mobb av dem angreip fagforeningsfolk som nøyt en øl på en pub i London i fjor sommer. Han var også en av inspirasjonskildene til terroristen som i 2017 kjørte ned flere mennesker utafor en moske i samme by. Den politiske nomaden påstår at tilfeller hvor muslimske menn voldtar må det sees på som krigshandlinger mot Vesten.

I videoen som viser Tommy Robinsons angrep ser man den tidligere football-hooliganen gå mot en mann og slå ham i ansiktet, hvorpå voldsofferet faller i bakken og en annen mann stiller seg mellom og sier at det ikke er noen grunn til å gjøre slikt. Det er ingenting i videoene av hendelsen som tyder på at voldsofferet eller noen andre har vist aggresjon mot Tommy Robinson.

LES OGSÅ om da HRS omfavna Robinson: Rasistiske løgner fra Hege Storhaug

Forklarer i egen video
Etter at voldsvideoen begynte å sirkulere fant Robinson ut at han skulle legge ut en egen video med en slags forklaring av hva som skjedde og hvorfor han gjorde det han gjorde. Han forteller at mannen som han seinere slo i bakken hadde fornærmet ham og «vært oppi ansiktet» hans to ganger. Deretter advarte han vedkommende og vennene hans om at han ikke måtte gjøre det igjen. På tross av at videoen av angrepet klart viser at Robinson går mot mannen han slår ned påstår han i forklaringa at det motsatte er tilfelle.

I Norge har FrP-politiker og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen løfta fra Robinson som en forkjemper for ytringsfriheten, Human Rights Service (HRS) og Hege Storhaug har skrevet fake news om Robinson som den eneste som omtaler voldssaker begått av muslimer i England, og Resett har intervjuet ham på «talkshowet sitt», blant annet om at innvandrere skal være voldelige.

Etter at forhandlingene mellom Storbritannia og EU ikke har svart til forventningene til mange briter prøvde Robinson og partiet UKIP å dra nytte av det, men de feilet spektakulert. Valgkampen blei prega av at både Robinson og andre fra partiet fikk kasta milkshake på seg av antirasister (se video under). Etter en av milkshake-episodene blei også Robinson voldelig.

Om ikke den siste tids hendelser var nok for Robinson endte også fotballkampen med nederlag for hans England mot Nederland.

https://www.youtube.com/watch?v=3W4e4bUB4iU
Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned