HRS lyver om muslimers «rett til å voldta» – bruker nazikanal på youtube som kilde

Hege Storhaug og Saud Saleh. Foto: Tore Sætre under lisens (CC BY-SA 4.0) og stillbilde fra youtube

Statsstøttede Human Rights Service (HRS) betaler Facebook for at sak skal sees av så mange som mulig. Saken har en løgnaktig overskrift og følgetekst om at det er tillatt for muslimer å voldta ikke-muslimer.

Tormod Fjeld Lie
Om Tormod Fjeld Lie (21 artikler)
Tormod Fjeld Lie er student og mener det er fare på ferde.

HRS nyter øyensynlig godt av de 1,3 millionene i statsstøtte de fikk av den blå-blå regjeringa. I går dukka en sponsa artikkel av dem opp i facebook-strømmen min. Jeg liker ingenting HRS-relatert og det er tydelig at de har betalt mye for at denne skal sees av så mange som mulig.

Siden veldig mange kommer til å se denne saken, men et fåtall antakelig kommer til å lese den, er det viktig med en bra og oppsummerende overskrift og følgetekst. Dette vet Hege Storhaug også.

Både følgeteksten og overskriften sier det samme: for muslimer er det
« tillatt å voldta ikke-muslimer». Implikasjonen her er klar. Ifølge islam er det greit for muslimske menn å voldta ikke-muslimske kvinner. Norske, ikke-muslimske kvinner som går hjem om kvelden burde passe seg for muslimske menn. Det er ingenting i religionen deres som forbyr de å voldta deg. Det virker til og med som voldtekt er nærmere et påbud enn et forbud.

LES OGSÅ: Hege Storhaug med grove løgner om Wild X og våpentrening for islamister

Det er tydelig hvilket inntrykk Hege Storhaug vil at de som ikke leser saken skal sitte igjen med.

Men det er ikke dette saken sier. Hege Storhaug referer til en kvinnelig professor som har sagt i en video at det er tillatt for muslimske soldater å voldta kvinnelige krigsfanger, gitt at disse er fanget i en legitim krig – forstått som en forsvarskrig.

Dette er selvfølgelig i seg selv en frastøtende påstand, men det er allikevel en ganske stor forskjell på å si dette og å si at det er tillatt for alle muslimske menn å voldta alle ikke-muslimske kvinner når som helst.

Om du bare scroller forbi saken, som de fleste som ser den vil gjøre, er det imidlertid akkurat dette du sitter igjen med; et inntrykk av at en islamsk professor mener noe slikt. Dette vet også Hege Storhaug. Det er derfor hun har formulert overskriften og følgeteksten på den måten.

LES OGSÅ: Rasistiske løgner fra Hege Storhaug

Hvor får Hege Storhaug informasjonen sin fra?
Videoen som Storhaug refererer til kommer fra Middle East Media Research Institute (MEMRI). Dette instituttet driver med oversetting av nyhetssendinger fra Midtøsten, og legger ut disse oversettelsene under navnet MEMRI TV. Det er imidlertid ikke MEMRI TV Storhaug linker til i artikkelen sin.

Storhaug velger heller å linke til en youtube-kanal som har lastet opp klippet fra MEMRI TV. Youtube-kanalen har åpenbart nazistiske sympatier. Ved siden av å ha en versjon av en velkjent antisemittisk karikatur som profilbilde, har kanalen lagt ut flere sanger fra Nazi-Tyskland og halvparten av den Hitler-vennlige dokumentaren «The greatest story never told».

Hjemmesiden til dokumentaren som youtube-kanalen Storhaug linker til har lagt ut.

Det kan virke som om Hege Storhaug fikk nyss om denne saken, ikke fordi hun følger med på MEMRI TV, men fordi hun følger med på nazi-Youtube. Om dette stemmer har hun tydeligvis ingen problemer med å sende leserne sine til sider fulle av nazi-propaganda.

Vi kan også la tvilen komme Storhaug til gode og anta at hun bare så videoen, uten å sjekke kanalen bak den. Jeg tror imidlertid at Hege Storhaug, som er utdannet journalist, er bedre på kildekritikk enn som så.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned