Skumle Rødt

En glad gjeng fra Rødt. Foto: Rødt.no

Om man ikke finner annet å kritisere Rødt for enn usannheter kan jeg godt skjønne hvorfor partiet har så stor vekst. Rødt vil ha en rettferdig fordeling og vil verne om de mest utsatte gruppene, og det er vel egentlig ingenting å bli vettskremt over.

Sara Steine
Om Sara Steine (2 artikler)
Sara Steine er medlem i Rødt.

Den siste tiden har Rødt hatt god vekst både oppslutning og antall medlemmer. Det får partiets motstandere til å hive seg over tastaturet. Avisinnleggene har blitt mange, og beskyldningene sitter løst. Kritikken preges ofte av gamle utslitte fordommer, som Rødt har hatt vanskelig med å riste av seg.

LES OGSÅ: Du stemmer Rødt! Men har du hørt om Stalin og Venezuela?

Rødt sammenlignes ofte med de verste regimer i historien, med diktaturer som har terrorisert sitt folk, og fjernet all form for demokrati i sine land. Det skrives om politiske forfølgelser og massedrap. Dette skal altså Rødt bære på sine skuldre. Vel, da må de borgerlige ta æren for all verdens dårlig styrte kapitalistiske regimer. Rett skal være rett.

Om forfatterene bak de rødtfiendtlige avisskriveriene hadde tatt seg tid til å lese valgprogrammet til Rødt, hadde de raskt sett at lite av det de kritiserer Rødt for stemmer med politikken partiet fører. Partiet er hverken for væpnet revolusjon eller totalitært styre, selv om det ofte dras frem som poenger. Om man ikke finner annet å kritisere Rødt for enn usannheter kan jeg godt skjønne hvorfor partiet har så stor vekst.

LES OGSÅ: Rødt og alle de som vil endre verden

Det er viktig at man stiller kritiske spørsmål til alle politiske partier, og det skal man fortsette med. Det bør likevel være litt innhold i de kritiske spørsmålene, og kritikken generelt, om det skal føre til en interessant debatt.

Om Rødts medlemmer hadde lagt samme betydning i ordet kommunisme som kritikerne gjør, hadde nok ikke de stemt Rødt heller. Kommunisme er en revolusjonær sosialistisk ideologi, og Rødt kan ikke stå til ansvar for alle de forskjellige måtene ideologien har blitt tolket gjennom historien.

Betydningen av kommunisme, for Rødt, er et klasseløst samfunn. Et samfunn hvor alle får likt fordelt. Få folk er for diktatur, så dette er å gripe etter halmstrå av de som ønsker å sverte partiet.

LES OGSÅ: Oslomåling: Rødts vekst er større enn FrPs oppslutning

Rødt er et parti som ikke ønsker at alle goder samles på toppen, men at de heller fordeles rettferdig i samfunnet. Klasseskillene øker i Norge, og vil fortsette å øke om det ikke blir endring. Partiet er for å verne om de mest utsatte gruppene, og det er vel egentlig ingenting å bli vettskremt over.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned