Nye trusler i Resetts kommentarfelt mot aktivist angrepet og navngitt av Lurås

Helge Lurås. Stillbilde fra videolansering av Resett fra deres youtbe-kanal.

Etter at Helge Lurås langet ut mot anti-Resett-aktivist fulgte nettstedets forhåndsmodererte kommentarfelt opp med å publisere hans hjemmeadresse. Nå trues han med at folk er "gala nok til å knekke din kjeve".

Nyhet
About Nyhet (774 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

To uker etter at Radikal Portal skreiv om at hjemmeadressa til en politisk fiende av Resett blei publisert i deres kommentarfelt, med oppfordringer om å oppsøke ham i hans hjem, står det i skrivende stund muligens enda mer graverende ting i kommentarfeltet under akkurat den samme saken.

I den samme artikkelen hvor Resetts redaktør, Helge Lurås, klagde over at aktivister hadde tatt kontakt med nettsidas annonsører skreiv han om en av aktivistene med hans fulle navn. Kommentarfeltet svarte da med å publisere aktivistens hjemmeadresse, bilder av ham, lenker til telefonnummeret og oppfordringer til å oppsøke ham i hans hjem og ringe hans familie, venner, sjef og kollegaer. Dette blei stående i det forhåndsmodererte kommentarfeltet helt til Radikal Portal publiserte sin artikkel.

LES OGSÅ: Resett publiserer hjemmeadresse til politisk fiende — anmeldes til politiet

Fjerner ikke oppfordringer om å kontakte familie
Flere kommentarer har imidlertid blitt posta i det dobbeltmodererte kommentarfeltet. Nå inneholder det også trusler om vold. Flere av oppfordringene til å ta kontakt med familie, venner og jobb har ikke blitt fjerna.

Denne kommentaren lot Resett stå etter å ha blitt gjort oppmerksom på den.
Vil at folk skal kontakte arbeidsplass og ta i bruk skitne metoder, kanskje enda drøyere.

Feilaktige opplysninger om mannens arbeidsgiver spres fremdeles. I en kommentar skrives det at “vi må benytte de samme skitne metodene og kanskje enda drøyere) som de [venstresida] har hatt stor suksess med” uten at det spesifiseres hvilke metoder det er snakk om.

Også etter at flere kommentarer blei fjerna blir det lagt til nye med oppfordringer om å kontakte jobb, kollegaer og naboer.

Også sjikane hvor personen som omtales av Lurås karakteriseres som patologisk gal florerer fortsatt.

LES OGSÅ: Resett: Fra respektert til rabiat

“Knekke din kjeve”
Den omtalte anti-Resett-aktivisten deltok også i kommentarfeltet under artikkelen hvor han sjøl omtales. Der tok en av Resetts lesere til motmæle på en truende måte.

“Forstår ikke hvordan du tør dette”, skriver han i en direkte henvendelse til personen Lurås har omtalt i negative ordelag i sin tekst. “Husk på 48% av befolkningen er mot deg. 4% Er gala nok knekke din kjeve.” Samme person følger opp en annen plass i samme kommentarfelt.

“en eller annen blir ta et oppgjør med XXX. Det betviler jeg ikke på. Er ikke spørsmålet. Svaret er heller Når” skriver han i en annen kommentar.

LES OGSÅ: Erling Folkvord stilte i singlet på TV — Resett raser og vil ha Oslo ut av Norge

Skal være under politietterforskning
Mannen sier sjøl at han er under politietterforskning for “hat”.

Da Radikal Portal tok kontakt med Helge Lurås blei vi bedt å sende skjermdumper av kommentarene så skulle de “vurdere om de skal slettes”. RP har ennå ikke fått svar fra Lurås hva han mener om at slikt ar stått på Resett i lengre tid.

Resett har blitt politianmeldt av mannen som fikk sin hjemmeadresse publisert i kommentarfeltet. Han sier til Radikal Portal at de truende kommentarene vil bli lagt til i anmeldelsen.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned