Går mot bensinprisrekord: Lovte 7 kr per liter i opposisjon – FrP er tause nå

Foto: Ezzex

Veilendende påskepris på over 17 kroner per liter og utsikter til økninger kan gjøre at fjorårets rekordhøyre bensinpriser kan overgås i år.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

Fremskrittspartiet sliter med å innfri løftene til noen av sine kjernevelgere. Det er ikke bare bompengeopprør rundtom i landet, men bensinprisene er også over 17 kroner literen. Cirkle Ks veiledende bensinpriser er nå på 17,03 kroner, kun 11 øre under det som ifølge E24 var den høyeste bensinprisen noensinne, målt i oktober i fjor.

Den veiledende prisen er landsdekkende og det kan være store forskjeller på grunn av prioriteringene til bensinstasjonkjedene og priskrig.

LES OGSÅ: FrP lovet bompengefritt Norge — nå setter de en 10 milliarders bompengerekord

Prisen er høyere enn på samme tid i fjor og næringslivsavisa har intervjua flere bransjefolk som mener at vi kan gå mot ny rekord i løpet av året.

For regjeringspartiet FrP var bensinprisene noe av det aller viktigste for å tekkes velgere mens de var i opposisjon, men etter de har kommet i regjering har det blitt stadig mindre snakk om de daglige utgiftene til bilister.

Under et år før Siv Jensen blei finansminister raste hun mot en pris på drøye 13 kroner og krevde at de rødgrønne tok vekk ei krone i avgifter.

– De rødgrønne elsker staten, og det ser ut som om de har stor glede av å flå innbyggerne sine, sa hun til VG den gangen.

LES OGSÅ: Oslomåling: Rødt vekst er større enn FrPs oppslutning

Mens Jensen tidligere lovte at FrP ved makta ville bety en stabil bensinpris på 6,50-7 kroner per liter mener hun fra regjering at prisene ikke kan kontrolleres, ifølge ABC Nyheter.

I det siste har det imidlertid vært stille fra FrP og deres fremste samferdselspolitiske talspersoner, inkludert minister Jon Georg Dale. Hans Facebook-side er tom for bensinoppdateringer, noe han har til felles med finansminister og dermed skattesjef Siv Jensen.

Et søk i mediearkiver viser at bensinpris knapt er en politisk sak for FrP lenger. På hjemmesidene deres fokuseres det først og fremst på å legge press på selskapene for å få ned prisen, ikke å senke avgiftene.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned