PST sikter justisministerens samboer for å ha tent på egen bil

Laila Anita Bertheussen. Foto fra hennes egen facebookprofil.

PST informerte på dagens pressekonferanse om at de har tatt ut siktelse mot justisministerens samboer i saken vedrørende angrep på hennes og Tor Mikkel Waras (FrP) hjem.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen

PST sikter Laila Anita Bertheussen for en hendelse natt til 11. mars. Da var det en påtennelse av parets bil utafor boligen deres som var det siste i en rekke angrep mot parets bolig og eiendeler som vakte politiets og offentlighetens oppmerksomhet.

PST, gjennom sjef Benedikte Bjørnland, informerer om at det kun er den hendelsen Bertheussen er sikta for, ikke de andre hendelsene med tagging og påtenningsforsøk. Disse vil imidlertid bli etterforska, både for å avklare skyld og uskyld i saken.

LES OGSÅ: Faktisk helt på bærtur: Selvfølgelig er ikke FrP-politikere mest utsatt for hets

Den foreløpige siktelsen har en strafferamme på ett års fengsel.

Fra FrPs side har angrepene hagla mot Black Box Theater og kunstnerne som sto bak en forestilling hvor de skulle se det de kaller «nettverkene som har interesse av å gjøre Norge til et mer rasistisk samfunn» . Der blei Wara og Bertheussens hus filma, dog uten at man kunne se hvor dette var, uten at noen av personene som bodde i huset blei vist og uten at seerne kunne vite hvor huset var. Regissøren bak stykket Ways of Seeing, Pia Maria Roll, sa til VG for to dager sia at det var iscenesatt.

— For oss er det helt åpenbart at det er iscenesatt, men av hvem kan vi ikke vite.

LES OGSÅ Radikal Portal anmeldelse av Ways of Seeing

Også statsminister Erna Solberg tok til orde mot Roll og de andre teaterkunstnerne.

– Jeg tenker at de som har laget stykket må tenke over at de også bidrar til å sette et fokus på politikere og deres omgivelser og mennesker, som bidrar til at det er tøffere å være politiker. Da må de ha ryggrad til å stå i det. Jeg må si at jeg reagerer i dag når man velger å spekulere rundt dette, sa Solberg under en pressekonferanse onsdag.

Saken oppdateres.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned