Antirasistisk karneval for frihet og kreativitet

PlastoZilla laget av Pippip Ferner som er endel av Guerrilla Plastic Movement. Foto: Pippip Ferner

På fastelavn er det på ny klart for ei fargerik karnevalsfeiring fra Grønland til sentrum av Oslo.

Nyhet
Om Nyhet (774 artikler)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på rp@marx,su.

Av Joakim Møllersen (alle foto: Carnival Union)

«Karnevalsparaden vil bevege seg i en revolusjon — en omdreining — gjennom Oslo sentrum» står det å lese i informasjonsskrivet fra arrangørene i Carnival Union. Karnevalsruta går fra Olafiagangen/Vaterlandsbrua og vil returnere til Grønland 90 minutter seinere i en trase som «binder sammen viktige historiske steder og hendelser fra 150 år med antirasistisk bevegelse i Norge».

Kunstnere og skoleklasser står for utforminger av remedier og kostymer til opptoget, men alle oppfordres til å bidra med sitt, være seg klesdrakter eller annet fra sin karnevalstradisjon hvor enn den måtte være fra, eller noe skapt ut fra egen kreativitet. Masker, bannere og kostymer vil i tillegg lages på stedet til barn og andre som ønsker å ikle seg noe spesielt til anledningen, men ikke har det med hjemmefra.

Foto: Vladan Jeremic/Rena Radle

Paraden markerer fastelavn — kvelden før fasten — og arrangeres i samarbeid blant med Interkulturelt museum og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival, som avslutter sitt program for årets arrangement samme dag.

Når opptoget er over vil det være gatefestival fram til 21:00 og de voksne kan deretter avslutte med etterpåfest på Dattera til Hagen. Mer om arrangementet finnes på Karnevalet.no.

Foto: Det elektriske korps

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned