Meningsmåling: Rødt får 14 stortingsrepresentanter – Venstre og KrF får én hver

En lykkelig Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Christian Vassdal

FriFagbevegelse og Dagsavisens meningsmåling at alle partiene på venstresida ville blitt større i dag enn ved sist stortingsvalg. Regjeringspartiene sliter fortsatt.

Nyhet
About Nyhet (772 Articles)
Har du noen tips eller tilbakemelding å gi oss om denne nyheten, mail oss på [email protected]

Av Joakim Møllersen

Februarmålinga til Opinion for FriFagbevegelse, Dagsavisen og ANB er gode nyheter for venstresida og spesielt Stortingets minste parti som ville mer enn tredoblet stemmetallet om meningsmålinga hadde slått til.

7,6 prosent er den høyeste oppslutninga Rødt noensinne har hatt på ei meningsmåling, over fem prosentpoeng mer enn de noterte seg for i stortingsvalget i 2017, 2,1 prosentpoeng mer enn ved målinga i januar. Ifølge Opinion ville det gitt 14 stortingsrepresentanter, 13 flere enn den ene de har i dag ved partileder Bjørnar Moxnes.

LES OGSÅ: Vi trenger Rødt fordi vi trenger mer sosialisme i Norge

Mens SV går knapt fram til 8,0 prosent, Arbeiderpartiet litt tilbake til 28,2 og Venstre heller ikke beveger seg stort med 2,3 prosent, like store som Miljøpartiet De Grønne som går tilbake 0,9, går KrF tilbake 0,5 prosentpoeng til 3,2, Høyre krymper 0,8 til 22,1 og FrP kan notere seg for en framgang på 0,9 prosentpoeng og 11,8 prosents oppslutning. Sammen med Rødt er Senterpartiet den store vinneren med 1,3 prosentpoengs framgang og de befester posisjonen som Norges tredje største parti med 13,9 prosent.

Sjøl uten Rødts 14 representanter og MDGs ene vil Ap (51), SV (14) og Sp (26) ha et solid flertall med 91 representanter av Stortingets total på 169.

På tross av en kontinuerlig kampanje fra Arbeiderpartiet, Høyre og Civita for å skremme velgere fra å stemme Rødt ved å peke på alt fra Stalin, Pol Pot og andre ledere som døde eller gikk ut av virke før partiledelsen blei født, eller at Rødts prinsipprogram går for hardt til verks på sine politiske motstandere ser det ikke ut til å påvirke Rødt popularitet, i alle fall ikke i en negativ retning.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned