Hege Storhaug med grove løgner om Wild X og våpentrening for islamister

Hege Storhaug og hennes statsstøttede blogg HRS setter ut falske påstander om at en friluftsorganisasjon har drevet våpentrening for islamister. Det er løgn!

Øivind Bergh
Om Øivind Bergh (16 artikler)
Øivind Bergh. Dr. scient. i mikrobiologi, forsker, aktiv sosialdemokrat, antirasist og i fagbevegelsen. Tilhenger av kunnskapssamfunnet.

Hege Storhaug gikk på den statsstøttede bloggen HRS 1. februar ut med oppsiktsvekkende påstander om den norske frilufts- og jaktorganisasjonen Wild X. De drev våpentrening for farlige islamister, påsto Storhaug. Påstandene er løgn, og det burde være offentlig kjent at de er løgn.

LES OGSÅ: Rasistiske løgner fra Hege Storhaug

Faksimile fra HRS’ hjemmeside.

Realitetene i saken har vært kjent lenge. Wild X og den omtalte lederen Tor Bach har umiddelbart svart på påstandene:

«Våren 2012 arrangerte Wild X et jegerprøvekurs. Fire av deltakerne viste seg å ha tilknytning til jihadistmiljøet i Norge. Fordi Wild X har kompetanse på hva som rører seg i miljøer vi ikke vil ha noe med å gjøre, og fordi vi har flinke ansatte som snakker arabisk, var vi i stand til å avsløre disse fire, og vi kontaktet umiddelbart PST.

Den videre håndteringen av disse fire ble gjort i samråd med PST, og vi holdt dem løpende orientert om hva disse menneskene ga uttrykk for, blant annet ytret de et ønske om å jakte på jøder.

Ifølge Hege Storhaug tok disse ekstremistene jegerprøve. Sannheten er at vi brøt voksenopplæringsloven og nektet å melde dem opp til eksamen. Dette fordi ingen kunne garantere at de ikke ville få våpentillatelse. De fikk med andre ord ingen jegerprøve.»

«Den ytterliggående venstreekstremisten» Tor Bach var altså den som varslet PST om forholdene, og selv tok initiativ til at islamistene det gjaldt ikke fikk ta jegerprøven. Han varslet også media, og Dagsavisens Nina Johnsrud skreiv om saken i 2012. Man er kanskje ikke så veldig «ytterliggående» og «ekstrem» hvis man er den som varsler PST om farer mot nasjonal sikkerhet.

LES OGSÅ om Hege Storhaug: Men verst av alt er ensidigheten

Johnsrud fikk senere grove trusler fra en av islamistene, Ubaydullah Hussain. Hussain fikk en betinget fengselsstraff for dette forholdet.

Truslene fra Hussain og saken mot ham, fikk betydelig oppmerksomhet, og burde være godt kjent for alle om følger med på ekstreme islamistmiljøer i Norge. Hege Storhaug og HRS mottar betydelig statsstøtte for å drive «integreringsarbeid», og Storhaug framstiller seg selv som «ekspert» på islamisme og islam.

Det er utenkelig at Storhaug ikke kjente til de faktiske forholdene, men hun velger likevel å framstille saken nærmest motsatt av realitetene. Hva ønsker hun å oppnå? HRS mottar 1,8 millioner over statsbudsjettet for sin virksomhet, en støtte som overlevde regjeringsdannelsen.

I motsetning til HRS, er Wild X et eksempel på vellykket integrering i et flerkulturelt miljø, der mange har fått kjennskap til og fått ta del i norske frilufts- og jakttradisjoner. Angrepet på Wild X setter HRS i et enda merkeligere lys, og gjør regjeringens støtte til denne bloggen enda mer betenkelig.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

6 kommentarer på Hege Storhaug med grove løgner om Wild X og våpentrening for islamister

 1. Her lates det som om HRS er seks år på etterskudd. Det er i beste fall grovt misvisende. HRS viser til at ingenting har skjedd på de seks årene siden saken om slik våpentrening var oppe sist.

 2. AvatarTrygve Mannes // 2019-02-03 kl 10:24 //

  Jeg sitter allikevel igjen med ett inntrykk av at mennesker som aldri burde ha fått våpenopplæring nettopp får det. At mennesker som liksom har rømt fra krig skal komme hit og få våpentrening virker veldig naivt og utrygt.

  • AvatarØivind Bergh // 2019-02-03 kl 13:38 //

   Minner om at Ubaydullah Hussain ikke har rømt fra noen krig. (Tvert i mot har han unnlatt å ta del i den krigen han selv rekrutterte deltakere til for IS) Han er norsk statsborger, født og oppvokst i Oslo. Slik jeg forstår opplegget til Wild X var det typiske innvandrerungdommer blant deltakerne, altså barn av innvandrere. Og det å introdusere slike for typiske norske verdier som våre friluftsliv- og jakttradisjoner bør være bra integrering. Problemet oppsto først i det enkelte radikale islamister prøvde å skaffe seg våpen på denne måten.

   • AvatarTheGuard // 2019-02-03 kl 20:57 //

    Han sa vel i dokumentaren at han hadde en sykdom som gjorde at ikke han kunne reise ut av landet….ikke det at han ikke ville. Ifølge ham selv.

    • AvatarØivind Bergh // 2019-02-03 kl 22:08 //

     Det stemmer at det var det han sa, og at det var en sak mellom ham og Gud.
     Det er så man nesten kan bli religiøs og håpe på at Gud konfronterer ham med akkurat det.

Kommentarfeltet er lukket.