I Ernas lille hage

Kollasj av Radikal Portal.

I Ernas lille hage der pollineringen er viktigere enn blomsterstellet og makten og den hellige ånd går hånd i hånd. 

Camilla Tranås Kristiansen
About Camilla Tranås Kristiansen (11 Articles)
Camilla Hestvik er Barne -og ungdomsarbeider, student, politisk aktiv i Rødt Vega, styremedlem i Rødt Nordland og feminist.

Stat og religion har fornyet sine ekteskapsløfter under alteret som er børstet støv av og dratt ned fra loftet. Nå står den i Erna sin lille hage, der nye løfter har blitt avholdt og blomster med bier er tilskuerne.   

Selvfølgelig, den demokratiske prosessen gjelder også partier som har religion som en grunnpilar, da det ikke ville vært et demokrati uten det prinsippet at alle skal kunne delta. Det er kanskje også det paradoksale i det hele, det med demokratiet vårt, og den regjeringsplattformen som nå er blitt skrudd i hop. 

For det er litt med det at en drar frem det konservative bak ønsket om en mer varmere verden, eller samfunn når en hiver de resterende kvoteflyktningene av lista i bytte mot noen komplette par tvillingfostre en kan sette i sitt utstillingsvindu for godheten og de kristne verdiene. Ja, det er Krf det snakkes om, det nye hotte temaet som koker i mediene. Ropstad solgte seg billig, og blir nå belønnet med en meget mulig ministerpost. Ja, slik er nå demokratiet, alle skal være med.  

LES OGSÅ av Camilla Hestvik: Jeg blir så eitrende forbanna 

Bortsett fra den symbolpolitikken som nå har bestemt tråden for kvinner som nå må inn til nemd for å få avklart om de få slippe å bære frem to fostre, til barn, eller ikke. Der alternativet kanskje blir, alle eller ingen da det fullt mulig er satt opp til abort for begge to, bare ikke den ene. Dette er snakk om før uke 13 i svangerskapet, ikke har forhindret til et slikt valg for et enslig foster. Foreløpig i hvert fall. Da dette er snakk om foster som ligger i hver sin fostersekk, ikke sammen i en, vil en jo kanskje spekulere i hva annet enn hva en selv føler at disse kvinnene skal gå igjennom, enn tanken på at det er galt å splitte tvillinger? 

Vi alle har vært en mulig abort, og vi alle har vært en potensiell spontanabort for den skyld, det samme har våre søstre og brødre, men det er ikke enstydig med at våre foreldre ville ha valgt det av den grunn heller. Det samme gjelder tvillinger, da de som har en tvillingbror- eller søster, ikke nødvendigvis kan tenke at om deres foreldre hadde den samme muligheten, ville de vært uten. Det er ingen sannhet bare for at det kunne vært en mulighet, og det er ingen selvfølge at vi andre skulle ha vært en abort. Vi er her, og vi teller ikke for de kvinnene som skal ta dette valget, om de nå er så heldig og får vite det så tidlig, det er nemlig slik at det ikke er en selvfølge med tidlig ultralyd slik at en kan oppdage slikt heller.  

Det er snakk om tidlig abort, som er fullt mulig før uke 13, bare du tar alt der inne. Ikke litt, men alt! 

Så da, hva blir det neste? En statsrådspost sier du? Barne-, familie- og likestillingsminister? 

Kjell Ingolf Ropstad blir mulig det etter hva flere medier har publisert, bare at ordet likestilling kanskje skal tas ut og flyttes til et annet departement. Hvorfor det egentlig? Hva er det i familie som ikke har med likestilling å gjøre? Der som oftest menn og kvinner har et samliv med hverandre, og kanskje til og med sex, som der igjen kan føre til barn. Og med Ropstads innfall å påstå at kvinner som klarer å bære frem ett barn, like gjerne kan bære frem to, er det litt vanskelig å skille likestilling fra det som angår familie om en da ikke anser likestilling som en ting som også skal være i en familie. Familielivet er ikke hellig i den grad at en skal tvinge det hellige inn i deres liv og. 

LES OGSÅ: Med kvinners selvbestemmelse på blokken

Det er hånlig, hele denne suppen er hånlig. Det er et skritt tilbake til mørkere tider for kvinner at abortloven har blitt brukt som et sukkertøy for å lokke Krf inn i bilen inn i Ernas lille hage. Der igjen blir det sukkertøyet nå utvidet til å ha en større rolle i livet til de kvinner og menn de vil styre livsbeslutningene til, der en helst vil følge Erna Solbergs sukkersøte formaning om flere barn på oss, der kjernefamilien med den store ungeflokken skal redde fremtiden. Gå tjukk, få onga!  

Skal vi også blande inn hvilke unger det er snakk om må vi jo få med Per-Willy Amundsens syn på hvilke barn som skal straffes for hvilken etnisitet mor og far har, og hvilke som er ønsket som fremtidige sykesøstre og industriarbeidere. Jeg får en slik følelse at vi egentlig bare er et sosialt eksperiment, eller maur, der en i hver sine ender som politikere, vil finne ut ved prøving og feiling: Hva skal til for at vi får folk til å gjøre det vi vil? Eller enda verre, de leker gartnere! 

Hindre litt uønsket ugressvekst her med å legge litt salt her, helst skal de vokse i andres hager. Legge ut saft og sukkerbiter slik at biene kommer susende — pollineringen er viktigere enn blomsterstellet. Så kan en jo passe litt på at kløverne forblir intakt, det er viktig for moralen. Og der har vi det gående i Ernas lille hage, der makten og den hellige ånd går hånd i hånd så den hellige frukten får vokse.

Liker du det du leser?

VIPPS noen kroner til 137267
eller betal direkte til konto 1254.05.88617
Støtt oss med fast bidrag hver måned

1 Comment on I Ernas lille hage

  1. Mjolne // at //

    Tja, det er jo like mye og kanskje mer religion/overtro i Ap og alt til venstre for de som det er i dagens regjering.

Comments are closed.